of 59232 LinkedIn

OM stelt geen vervolging in om ronselen in Roermond

In maart deed Cammaert aangifte. Hij had aanwijzingen dat geprobeerd is om meerdere stemmen te ronselen. Cammaert zei woensdag ‘er kennis van te nemen’ dat het OM afziet van vervolging.
Reageer

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt geen vervolging in voor mogelijke ronselpraktijken bij de gemeenteraadsverkiezingen in Roermond in maart. Dat heeft burgemeester Peter Cammaert woensdag bekendgemaakt.

Rustig voort gaan
In maart deed Cammaert aangifte. Hij had aanwijzingen dat geprobeerd is om meerdere stemmen te ronselen. Cammaert zei woensdag ‘er kennis van te nemen’ dat het OM afziet van vervolging. ‘Voor Roermond betekent dit dat we weer rustig voort kunnen gaan’, zei Cammaert.

Strafbaar
Eerder zei Cammaert berichten te hebben gekregen over het actief benaderen van kiezers om hun stempas. Dat is strafbaar. Een verzoek om per volmacht te stemmen moet van de kiezer zelf uitgaan, stelt Cammaert. Het individueel benaderen van de kiezer om zijn volmacht is ronselen en dat is verboden.

Signaal
Welke en hoeveel partijen verdacht worden van ronselen wist Cammaert niet. ‘Mensen vertellen dingen op straat, ik weet niet van welke partij ze zijn.’ Cammaert wilde vooral een signaal te hebben afgegeven. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.