Advertentie

Noord-Holland schrapt vier van de zeven dienstauto's

De provincie Noord-Holland snijdt flink in het vervoer van de eigen collegeleden. Het aantal dienstauto's gaat terug van zeven naar drie en het aantal chauffeurs van acht naar vier.

11 september 2013

De provincie Noord-Holland snijdt flink in het vervoer van de eigen collegeleden. Het aantal dienstauto's gaat terug van zeven naar drie en het aantal chauffeurs van acht naar vier.


Niet efficiënt
De maatregel levert een kostenbesparing op van ruim 400.000 euro en is genomen door GS van de provincie nadat de fracties van PVV en SP jarenlang hebben aangedrongen op meer inzicht in de kosten, meldt AlmereVandaag. GS geeft daarmee alsnog toe dat de manier waarop het eigen vervoer was geregeld niet echt efficiënt was.

Extern vervoer
Gemiddeld zijn de vervoerskosten bij provincies ongeveer 500.000 euro per jaar. Chauffeurs zullen voortaan slimmer worden ingeroosterd, maar er zullen ook af en toe externe vervoerder worden ingeschakeld.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Alleen al voor Noord-Holland betekent dit een besparing van 400.000 euro per jaar! Waarom wordt een dergelijk POSITIEF INITIATIEF! niet ook gewoon opgelegd voor de overige provinciebesturen, wat..., alle overheidsinstanties! Leaseauto's voor vooral binnenzittende baasjes die vervolgens op de tankpas van de baas gewoon privékilometers rijden. En ja, zij krijgen bijtelling, maar kom op, DIE WILLEN WIJ ALLEMAAL onder de voorwaarden die gehanteerd worden! Ik garandeer een besparing van ettelijke miljoenen! Wordt wel even huilen op plaatsen....
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
En ......wie was/waren ook al weer verantwoordelijk voor deze geld wegsmijterij?
Andreas Dijk / directiesecretaris Congres- en Studiecentrum VNG
Slechtlezende koppenmaker? Kop 'Noord-Holland schrapt drie van de zeven dienstauto's' en in de tekst staat dat het aantal auto's van zeven naar drie gaat. Dus vier auto's minder.
Advertentie