Advertentie

Noord-Holland geschokt door gedrag oud-gedeputeerde

Als alle feiten kloppen dan was het gedrag van Albert Moens laakbaar en in strijd met de integriteit. Het is betreurenswaardig dat dit naar buiten komt nu Moens is overleden.

12 december 2013

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn geschokt door het gedrag van een gedeputeerde die inmiddels is overleden. Uit een woensdag verschenen verslag van de curatoren van het groene energiebedrijf Econcern blijkt dat Albert Moens voor het bedrijf diensten in rekening bracht terwijl hij gedeputeerde was en de provincie een relatie had met Econcern.

Failliet
Dat meldde een woordvoerder van het provinciaal bestuur. Moens (GroenLinks) was van 2003 tot 2008 lid van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. Hij overleed in augustus van dit jaar. Econcern ging in 2009 failliet.

Laakbaar gedrag
Ook de statenfractie en het bestuur van GroenLinks in Noord-Holland zeggen verbijsterd te zijn. ,,Als alle feiten kloppen dan was het gedrag van Moens laakbaar en in strijd met de integriteit. Het is betreurenswaardig dat dit naar buiten komt nu Moens is overleden. In de indringende gesprekken vanuit GroenLinks met hem heeft hij deze betrokkenheid altijd ten stelligste ontkend.''

Ambtelijke corruptie
Moens zat in hetzelfde college als oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Die werd vorige week dinsdag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar wegens onder meer ambtelijke corruptie. Hooijmaijers is in beroep gegaan.

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Peter de Pagter / Afdelingsbestuurder Abvakabo
Persoonlijk ben ik geschokt over het feit dat de provincie Noord-Holland geschokt is. Dit was toch al bekend bij het vertrek van Alfred Moens? Waarom wordt er niet om een reactie gevraagd van oud commissaris Harry Borghouts.
Peter de Pagter / Afdelingsbestuurder Abvakabo
Sorry. Alfred = Albert. Ik ben al wat ouder.
August Biels / gewezen ambtenaar
Grappig dat in de reeks 'geralateerde artikelen' dan een artikel van 31-10-2012 wordt aangehaald, met als kop 'Geen boevenbende bij provincie Noord-Holland'



Iets meer dan een jaar later moeten we toch constateren dat het er steeds meer op begint te lijkend at het wel degelijk een behoorlijke boevenbende is bijd e provincie Noord-Holland. Geen wonder dat Utrecht en Flevoland daar niet mee samen willen.
Krijn van Stenis
Het rapport van de Commissie Schoon Schip kan dus in de prullenbak. Grote kans dat ook deze commissie besmet was met het corruptievirus dat in het provinciehuis te Haarlem welig tiert.



En wat te denken van de uitspraak van huidig CdK-er Johan Remkes (VVD), opvolger van Harrie Borghouts (net als Moens ook GroenLinks en ook een regelrechte boef), in een reactie op dat rapport: ,,Alle oud-gedeputeerden zijn vrij van directe betrokkenheid bij onregelmatigheden. Ambtenaren hebben soms tegen de stroom ingeroeid. In algemene zin deugt het hier dus". Laat hij die uitspraak maar afgedrukken op toiletpapier en gebruiken voor de dagelijkse stoelgang aan de Dreef.
Rex Rotary / Coördinator
Goeie reactie, Krijn. Zoals een goed VVD'er betaamt meldt Remkes direct dat er niets aan de hand was. Maar zoals het aloude spreekwoord luidt: "Al is de leugen nog zo snel........". Opvallend dat het idealistische GroenLinks hier weer zo'n fijne rol in speelt.
Jan / adviseur
Als er weer eens dingen fout gingen zei ik dat de mensheid overwegend geregeerd wordt door dieven, moordenaars en mongolen. Toen was het schertsend bedoeld. Het schokkende is, dat indien ik dat tegenwoordig zo zeg, ik daarin heel veel bijval krijg van mijn collega ambtenaren. Dat betekent dat de rapen nu echt gaar zijn. De politieke moraal is in verval. En wij ambtenaren moeten daarin proberen te overleven. Ik zal het mijn kinderen echt niet meer aanraden zich in te zetten voor de publieke domein. Corrupte politici die zich laatdunkend uitlaten over integere en hardwerkende ambtenaren. Je moet maar durven als door en door bedorven foute kliek.
Gerben
Het bedrijf Econcern presenteerde winsten, terwijl het eigenlijk verlies draaide. M.a.w. windmolenparken zijn dus verliesgevend. Toch wil VVD-minister Kamp hier 18 miljard hierin steken. Op welke gronden zijn die dan berekend of is dit weer een staaltje van vriendjes politiek die na jaren wederom als corruptie beschreven gaat worden? Zit Kamp soms ook in het complot ? De windmolenhandel is regelrechte maffia, dat tonen de ex-gedeputeerden Hooijmaijers en Moens wel aan.



Het loopt echt de spuigaten uit met corrupte volkvertegenwoordigers, die ons maar verraden, (want voorliegen,dat het anders zou zijn is toch hardwerkende mensen verraden). Ook een hsl en betuwelijn en een fyra zijn morsdood en hebben miljarden belastingsgeld gekost. Het is een diep trieste constatering dat vele politici niet meer te vertrouwen zijn. En wij maar bezuinigen? Over onze "mensenrechten" gesproken, die worden dagelijks geschonden in deze.

Advertentie