Advertentie

Noodbevel voor overlastgevende asielzoekers in Weert

Burgemeester Jos Heijmans van Weert heeft dinsdag een noodbevel afgekondigd voor zo’n twintig asielzoekers die overlast veroorzaken. Zij wonen in het plaatselijke azc, maar veroorzaken zowel daar als in de stad de nodige overlast en criminaliteit.

21 december 2016

Burgemeester Jos Heijmans van Weert heeft dinsdag een noodbevel afgekondigd voor zo’n twintig asielzoekers die overlast veroorzaken. Zij wonen in het plaatselijke azc, maar veroorzaken zowel daar als in de stad de nodige overlast en criminaliteit. De twintig Noord-Afrikanen krijgen huisarrest. Zij mogen het azc niet verlaten, behalve tussen 13.00 en 14.00 uur voor boodschappen of doktersbezoek. Ook moeten ze zich driemaal per dag melden bij de beveiliging van het azc.

Asielprocedure versneld

Wie zich hier niet aan houdt hangt een gevangenisstraf van maximaal drie maanden boven het hoofd of een boete van 3600 euro, laat de gemeente Weert dinsdag weten. De twintig maakten zich volgens de gemeente de afgelopen weken schuldig aan zakkenrollerij, diefstal, vechtpartijen, vandalisme, bespugen en intimideren. Het noodbevel gaat woensdag in en duurt tot en met 2 januari. Voor de twintig wordt bovendien de asielprocedure versneld. In de tussentijd wordt hen een streng regime opgelegd.


Ter Apel
Eerder nam de Groningse gemeente Vlagtwedde al maatregelen tegen een groep asielzoekers die de openbare orde verstoorde rond het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Zo is cameratoezicht ingevoerd en krijgen asielzoekers die de openbare orde verstoren een gebiedsverbod voor maximaal drie maanden.

Ook is de politie meer, zichtbaar en onzichtbaar, aanwezig in de buurt van het asielzoekerscentrum. De controle op het terrein zelf wordt opgeschroefd en in bussen die stoppen in de omgeving is meer toezicht ingevoerd. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Rob / controller
Asiel procedure versneld? Ik mag hopen dat ze komende week in het vliegtuig terug naar Afrika zitten?
Linden
Inderdaad ogenblikkelijk verwijderen. We zitten niet op tuig te wachten en ze zorgen ervoor dat steeds minder mensen bereid zijn om echte vluchtelingen op te vangen. Wie zich zo gedraagt, verspeelt alle rechten! Autochtonen, vreemd genoeg, hebben ook rechten.
W.F.Willems / pensionado
Volgens mij werd Desi Bouterse in deze kazerne opgeleid. Kunnen we hem niet een tijdje terug halen om orde op zaken te stellen? Hij kent daar de weg.
Bob / Lpa
Je moet je dus misdragen om in een versnelde procedure terecht te komen! Ik hoop niet dat veel asielzoekers tot dezelfde conclusie komen.
Advertentie