Advertentie

PvdA'ers weigeren afdracht aan partij

Twee raadsleden en een burgemeester van de PvdA weigeren 3 procent van hun salaris af te staan aan de partij. De PvdA dreigt ze van de ledenlijst te schrappen.

09 december 2011
Twee raadsleden en een burgemeester van de PvdA weigeren 3 procent van hun jaarsalaris aan de partij af te dragen. Als ze daarin volharden, worden ze uitgeschreven als partijlid, heeft een woordvoerster van het partijbureau van de PvdA vrijdag gezegd.
Fonds

De lokale PvdA'ers zijn om principiële reden tegen de verplichte afdracht. Volgens de woordvoerster wordt het geld gestort in een fonds voor opleidingen en voor de verkiezingen. De burgemeester is Marianne Heeremans van de gemeente Heemstede. De PvdA wil niet zeggen waar de twee raadsleden vandaan komen.

Overleg

Volgens de PvdA-woordvoerster wordt er nog overlegd met Heeremans. Ook de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders weigerde aanvankelijk te betalen, maar hij heeft de openstaande bedragen inmiddels voldaan.

Valt mee

De woordvoerster stelt dat alle politieke partijen een afdrachtsregeling hebben voor hun politieke ambtsdrager

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Paul / projectleider
Ach het is toch een gift aan een stichting met ANBI status, dus aftrekbaar?
Jan
Als burgemeesters niet aan hun partij willen betalen, moeten ze ook solliciteren als partijloos. Eens kijken of ze het dan ook worden.
th.van Blerk / lid
Ook binnen D66 heeft deze discussie gespeeld en het is dan ook zielig om te zien hoe raadsleden na 12 jaar nooit wat afgedragen te hebben ineeen so zo moeilijk gaan lopen doen terwijl ze het baantje hebben onder een landelijke partij
Advertentie