Advertentie

'Breuk kabinet superramp voor Zeeland'

Het mislukken van het bezuinigingsoverleg in Den Haag is een ,,superramp" voor Zeeland. Dat heeft commissaris van de Koningin in Zeeland, Karla Peijs, zaterdag gezegd.

21 april 2012

Het mislukken van het bezuinigingsoverleg in Den Haag is een ,,superramp" voor Zeeland. Dat heeft commissaris van de Koningin in Zeeland, Karla Peijs, zaterdag gezegd in de regionale krant PZC.

Marinierskazerne
Peijs is bang dat de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen vertraging oploopt en mogelijk zelfs wordt afgeblazen. Volgens Peijs zou de verhuizing controversieel verklaard kunnen worden. 'Goede kans dat het dan over verkiezingen heen getild wordt en dan moeten we maar afwachten wat ervan komt.'

Hedwigepolder

Ook vreest ze consequenties voor de Hedwigepolder. ,,Het zou erop uit kunnen draaien dat de Hedwigepolder toch geheel onder water gaat", aldus Peijs. Het Hedwige-alternatief zou woensdag in de Tweede Kamer aan de orde komen.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
Een "Superramp" !?!?!? Zelfs voor zo'n polderlandje als het onze, wat aan rampen toch ook wel wat te verduren heeft gekregen, zijn de verhoudingen bij mevrouw Peijs toch wel wat weg. Zeeland onder water is een ramp mevrouw Peijs. Het niet doorgaan van een verhuizing van een marinierskazerne of het onder laten lopen van de Hetwigepolder staan in geen enkele verhouding. Pas op de plaats mevrouw Peijs en overdenk uw woorden!
Ambtenaar / Beleidsambtenaar
Een superramp? Volgens mij gewoon passend binnen de afspraken die met Belgie zijn gemaakt. Hoe kan het dan nu ineens een superramp zijn? Als het een superramp zou zijn, had Nederland dit nooit zo kunnen afspreken met Belgie!

Het wordt tijd dat Nederland zich aan de gemaakte afspraken gaat houden. Op deze manier zijn wij geen betrouwbare partner.

Jan
Laten we wel wezen: hoe kan het uitdiepen van de Westerschelde ten koste zijn gegaan van de natuur? Dat is theoretische onzin. Natuurcompensatie door een polder onder water te zetten is dus helemaal niet nodig.
Gerard / waarnemer te velde
Als er in Zeeland niets ergers gebeurt dan deze twee dingetjes, dan is Zeeland een ge-zee-gende provincie.
Joost / ambtenaar
Karla moet niet zeuren! Ze heeft zelf als minister getekend voor het onder water zetten van de Hedwige polder. De alternatieven zijn veel duurder en er wordt dan net zo goed weer land onder water gezet. Alleen het is dan € 70 miljoen duurder. Wie gaat dit betalen? Karla zeker niet. De Zeeuwse bevolking? Karla kan beter de consequenties trekken en opstappen!
Fred Geers / communicatieadviseur
Volgens mij was 1953 de enige ramp die deze provincie is overkomen en mondiaal gezien leven we in een land waar het woord ramp ietsje minder snel in de mond genomen zou moeten worden. Eerst maar eens in andere werelddelen kijken, misschien. Of zelfs in eigen land. Zolang er geen vliegtuig op Borsele neergestort is, zijn er weinig rampen in Zeeland.
Advertentie