Advertentie

Almelose PvdA'er doet greep in de kas

De ex-penningmeester van de PvdA in Almelo is uit de partij gezet toen zijn daad aan het licht kwam.

22 maart 2012

De ex-penningmeester van de PvdA afdeling Almelo is uit de partij gezet omdat hij onrechtmatig geld uit de PvdA-kas naar hemzelf had overgeboekt. Het gaat om een bedrag van 7580 euro, dat hij in 13 termijnen moet terugbetalen.

Kascommissie
De kascommissie ontdekte de onregelmatigheden. Het afdelingsbestuur heeft het verslag van de kascommissie donderdag op de eigen website geopenbaard. Tijdens de afdelingsvergadering woensdagavond kwam de kwestie aan de orde.

Geen aangifte
Het landelijke partijbureau van de PvdA heeft het verdwenen geld teruggestort in de afdelingskas. De ex-penningmeester moet aan het partijbureau betalen. Omdat de man meewerkt aan de regeling, is geen aangifte tegen hem gedaan, aldus het afdelingsbestuur in de toelichting op de website.

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
...om maar te zwijgen van de 40 miljard die in de bodemloze put Zuid- Europa wordt gepompt, een forse greep uit de staatskas waar Nederlandse werknemers en gepensioneerden straks voor mogen dokken.
een regioburger / consultant
Diefstal of verduistering heet dat, en de PvdA lost het even intern op, want geen aangifte. Ze zouden eens van alles gaan onderzoeken bij de partij...

Het vertrouwen in de politiek staat onder druk. Vindt u het gek?! Als mensen roepen dat het onbetrouwbare graaiers zijn is nu weer eens vervelend bewezen dat ze in elk geval deels gelijk hebben bij de PvdA.
True
Socialist nivelleert partijkas.

Sjoerd Visser
Als je als uitkeringsgerechtigde de Staat financieel benadeeld dan krijg je in de Gemeentelijke computer LEVENSLANG. Elke keer als je dan met de Gemeente spreekt en/of belt...dan opent men je gegevens en ziet die misstap steeds in beeld, waarna je op een aparte negatieve manier behandeld wordt. Meten met verschillende maten: deze maatschappij en politiek verziekt der steeds meer door. Onrecht dient bestraft te worden, maar sommigen komen er mee weg doordat ze bij een politieke partij zijn. Weer een schoolvoorbeeld van hoe het NIET moet...maar toch gebeurd.
Sjoerd Visser
En dan moest ik ook nog van een Almeloos PvdA-raadslid en vaak voorzitter in raadsvergaderingen: de PvdA investeert niet in mensen !!!!! Laten we dat in de maatschappij inmiddels steeds meer merken. Men ziet de mens alleen nog maar als er gestemd en bezuinigd "moet worden", daarna komt het leven en de mens op de laatste plaats. De prioriteiten zijn bijgesteld: het leven is minder waard geworden...letterlijk en figuurlijk. Deze graaier is wel ontdekt, die andere graaiers gaan maar door. Partij van de Afpak komt dichter bij de waarheid.
Janske / Schaduwfractielid
Dat gebeurt vaak, niks is een mens vreemd. Maar dat doen vaak de mensen die daar voor hun eigen zitten, en dat gebeurt volgens mij te vaak. Er wordt vaak mensen binnen de partij gehaald die zelf teveel met geld "moeten" sjoemelen voor de begrotingen sluitend te krijgen.
jakov / vml. controller gemeente
Ik begrijp uit diverse publicaties dat deze meneer uit de partij is gestoten: "Gedwongen zijn lidmaatschap op te zeggen". Er is m.a.w. geen sprake van waarachtige broederliefde: "Je gaat de fout in, maar we blijven elkaar vasthouden".

Hoe zit het eigenlijk met die sociale veelverdieners in de non-profitsector?
Advertentie