Advertentie

Alkmaarse cultuurstichtingen boos op gemeente

De stichtingen willen het Lucebertmuseum en een cultuurpodium openen in Alkmaar, maar stellen te worden tegengewerkt door de gemeente.

06 december 2011

Drie Alkmaarse stichtingen zijn boos op hun gemeente. De stichtingen willen in 2013 het Lucebertmusem en een cultuurpodium openen in de Noord-Hollandse stad, maar stellen te worden tegengewerkt door de gemeente. Maandag stonden de partijen voor de voorzieningenrechter in Alkmaar.

Akkoord op de tocht

De stichtingen en de erfgenamen van Lucebert hadden eind 2009 overeenstemming met de gemeente Alkmaar over het museum en het cultuurpodium. Na de val van het college van burgemeester en wethouders afgelopen voorjaar kwam het akkoord op de tocht te staan. De gemeenteraad stelt nu dat het plan uit 2009 te ambitieus begroot is en grote financiële risico's met zich meebrengt.

Arrogantie

Omdat de initiatiefnemers meenden dat de overeenkomst uit 2009 niet zomaar kon worden teruggedraaid, kwam er een onafhankelijke commissie die een voor beide partijen bindend advies zou geven. Maar de initiatiefnemers menen dat de gemeente deze procedure al maandenlang vertraagt. ,,De arrogantie van dit gemeentebestuur is ongelooflijk'', foeterde de raadsman van het cultuurpodium maandag. Volgens hem probeert de gemeente het proces te frustreren door tegen de afspraken in nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten, die de komst van het cultuurpodium en museum onmogelijk maken. De initiatiefnemers eisen dat de gemeente daarmee stopt.

Nieuwe kansen

Volgens de gemeente Alkmaar probeert loopt de procedure vertraging op omdat zich nieuwe kansen voordoen. Het college wil deze mogelijkheden eerst in kaart brengen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie