of 59232 LinkedIn

Nieuwe dreigbrief voor burgemeester Aalburg

Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg heeft opnieuw een dreigbrief ontvangen.
2 reacties

Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Aalburg is opnieuw bedreigd. Op het gemeentehuis en bij Omroep Brabant werden maandagochtend brieven bezorgd met de boodschap dat Naterop 'de volgende' is. 'Naterop, you're next!', staat onderaan de brief.

Aangifte
De brieven zijn aan de politie overhandigd en er is aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

De gemeente Aalburg bevestigt de ontvangst van de derde dreigbrief. In januari dit jaar ontving Naterop ook al zo'n brief, afkomstig van een verwarde vrouw die daarvoor veroordeeld is. In oktober werd een tweede brief aan Naterop verzonden, eveneens met een afschrift aan Omroep Brabant.

Geen zorgen
De burgemeester, in wiens gemeente alle ogen rond de jaarwisseling gericht zijn op het dorp Veen, laat via zijn woordvoerder weten zich geen zorgen te maken. 'Hij laat het allemaal rustig over zich heen komen', aldus zijn woordvoerder.

Onduidelijk
De anonieme brief behelst geen hard dreigement. Volgens de politie is juridisch niet helemaal duidelijk hoe de strofe 'Naterop, you're next!' moet worden opgevat. Een van de verwijten die de burgemeester worden gemaakt, is dat Naterop zich na de rellen in Veen niet zou hebben verontschuldigd bij de ten onrechte opgepakte jongeren. 'Jij had je excuses moeten maken voor die volslagen onterechte, belachelijke, peperdure actie van je. Maar nee, je was er niet. Je voelt je te goed om sorry te zeggen, je verstopt je achter het OM', staat onder meer in de brief te lezen.

Omroep
De politie zegt verbaasd te zijn dat Omroep Brabant de brief heeft gepubliceerd. 'We snappen dat een dreigbrief een nieuwsfeit oplevert, maar we begrijpen niet waarom die brief en de envelop met het opschrift 'direct publiceren' op de site moet worden afgedrukt', aldus de politie, die het anonieme epistel bij de regionale omroep heeft opgehaald.

Weinig schokkends
De omroep zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. 'De politie heeft de brief maandagmiddag bij ons opgehaald en niets over die verbazing gemeld', aldus eindredacteur Joris Gerritsen. 'Er staat eerlijk gezegd ook weinig schokkends in.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door fritz op
Als het zo'n betrekkelijk onschuldig briefje is, waarom publiceert Omroep Brabant dat dan? Of publiceert Omroep Brabant altijd onschuldige brieven die weinig schokkends bevatten. De reactie van, nota bene, de eindredacteur typeert het amateurisme van Omroep Brabant. Dat je voor zo'n omroep ook nog belastinggeld moet betalen.
Door Freek op
Naterop heeft zich met zijn overspannen optreden vorige oudjaarsdag volkomen onmogelijk gemaakt. En dat hij nog steeds overspannen is, blijkt wel dat hij voor een betrekkelijk onschuldig briefje direct naar de politie loopt omdat het een dreigement zou bevatten. De vraag is hoe de omroep ook aan deze brief komt, niet van de politie zo te lezen. Naterop is zelf het lek ?