of 59232 LinkedIn

Monstertruck stond wel degelijk in de vergunning

In de officiële vergunningsaanvraag staat wel degelijk de monstertruck vermeld. Eerder ontkende burgemeester Gerritsen van Haaksbergen nog dat de komst van de monstertruck bekend was bij het verlenen van de vergunning.
5 reacties

De gemeente Haaksbergen heeft wel degelijk een vergunning gegeven voor de monstertruck die zondag tijdens een stuntshow het publiek inreed. In de aanvraag die de gemeente woensdag openbaar maakte, staat dat een 1500 pk monstertruck een demonstratie zal geven. Haaksbergen heeft tot nu toe steeds gezegd dat in de aanvraag niets werd gezegd over een monstertruck.

Niet gezien

Burgemeester Hans Gerritsen zegt nu dat weliswaar melding wordt gemaakt van de komst van een monstertruck, maar dat niet duidelijk wordt wat deze precies zou gaan doen. Gerritsen benadrukt dat hijzelf noch de aanvraag noch de verstrekte vergunning heeft gezien. De zaak is als een standaardvergunning afgehandeld door een ambtenaar, die geen advies vroeg aan politie of brandweer.

Klik hier voor de volledige vergunning
Afbeelding


Openheid

Zowel de media als de lokale politiek zette de gemeente onder druk om meer openheid van zaken te geven. Vandaag zei VVD-fractievoorzitter Woortman tegenover Binnenlands Bestuur dat hij en de raad uitleg willen over het hele traject van de vergunningverlening.


Chauffeur vrij 

De chauffeur van de truck is woensdagavond vrijgelaten. Hoewel hij nog steeds wordt verdacht van dood door schuld, is er volgens het Openbaar Ministerie geen reden om hem langer vast te houden. Bij het ongeluk kwamen zondag drie mensen om het leven en raakten 24 anderen gewond. Van hen liggen er nog altijd 13 in het ziekenhuis. Vier zijn er slecht aan toe, onder wie een 8-jarig meisje.

De bestuurder betuigde woensdag in een ingezonden brief zijn steun aan de slachtoffers. 'We vinden het werkelijk verschrikkelijk wat er afgelopen zondag in Haaksbergen is gebeurd. Dit is iets wat niemand heeft gewild.'


100 getuigen

Als het onderzoek naar het ongeluk klaar is, zal blijken of de chauffeur strafrechtelijk verantwoordelijk is voor het ongeluk en welk strafbaar feit daarbij past. Het zal overigens nog een tijdje duren voordat dat onderzoek klaar is. Politie en justitie kijken naar de technische staat van de monstertruck en de rol van de chauffeur. Daarnaast wordt de vergunning tegen het licht gehouden en wordt naar de rol van de organisatie gekeken. De politie benadert de komende dagen schriftelijk de bijna 100 getuigen die zich sinds zondag hebben gemeld.


Stille tocht

Haaksbergen heeft activiteiten in het kader van de landelijke Week van de Veiligheid komende week afgeblazen. Vrijdag wordt een stille tocht gehouden voor de slachtoffers. Ook houdt de Gemeenschap van Kerken zondag een herdenkingsdienst. Mensen die vragen hebben over het ongeluk, kunnen bellen met een speciaal telefoonnummer van de gemeente (053 - 57 34 619).
 
Bijgepraat 

De gemeenteraad komt 15 oktober speciaal bijeen om te praten over het ongeluk. De raadsleden worden dan bijgepraat, maar er zullen geen beslissingen worden genomen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Karel (fractievoorzitter ) op
@nobby: dit is wel degelijk de vergunningaanvraag zoals in Haaksbergen gebruikelijk. Inderdaad niet de vergunning, maar daar gaat het helemaal niet om. De essentie van het verhaal is dat die burgemeester probeert onder zijn verantwoordelijkheid uit te komen en dat is uitermate kwalijk. Het hele traject van aanvraag tot en met vergunningverlening incl. publicatie klopt van geen kant.Tussen datum vergunning en datum evenement zit 1 week. Niemand heeft vooraf van de vergunning kennis kunnen nemen, laat staan daartegen bezwaar kunnen maken. Het hele traject rammelt!!! Geef dat toe ipv een ambtenaar de schuld te geven. Als burgemeester ben je verantwoordelijk ook voor procedures die van geen kant deugen potverdorrie!!!!!! Heel Haaksbergen weet nu hoe hun burgervader in elkaar steekt, als ze dat al niet wisten. Inpakken en wegwezen met die laffe vent!
Door Nobby (animal cop) op
Dit is een kladje, geen vergunningaanvraag en al helemaal de vergunning niet. Stop met stom kletsen! Onderzoek de feiten nu eerst even.
Door Hester op
Als ambtenaar bij een omgevingsdienst in Brabant krijgt ik iedere dag weer te maken met de firma list en bedrog, in dit geval de eigen organisatie. Dit allemaal om managers en bestuurders uit de wind te houden. Lui die kletsen als kip zonder kop en als puntje bij paaltje komt zich verschuilen achter het uitvoerend personeel. Zonder kop een handtekening zetten. Iedereen weet wat er met waardeloze haantjes gebeurd, die gaan de molen in.
Door Lady op
@Hans: Het gaat er natuurlijk helemaal niet om of de burgemeester wel of niet op de hoogte was. Hij is verantwoordelijk. Dat de burgemeester niet op de hoogte was van de inhoud van de vergunning verbaast me niets. Dat is ook in het geheel niet de rol van een burgemeester.
Overigens kun je je afvragen of het geven van een vergunning voor de aanwezigheid van een 'monstertruck' ook inhoudt dat dergelijke stunts toegestaan zijn. Immers het feit dat er vrachtwagens aanwezig mogen zijn op de markt, wil niet zeggen dat je ermee door kraampjes heen mag rijden. Het is dus wel van belang te weten welke stunts er worden uitgevoerd voordat je een vergunning daarvoor kunt afgeven. Het afgeven van een vergunning voor het plaatsen van stapels stenen is niet het zelfde als een vergunning voor het bouwen van een huis.
Door Hans (afdelingsmanager) op
Standaard reactie van een laffe burgemeester: ik wist het niet. Al had het niet in de vergunning aanvraag gestaan, dan zijn er nog tientallen affiches, billboards, huis-aan-huis bladen waar het wel in staat. Zal daarnaast ook wel de talk of the town geweest zijn, vorige week. Hoe communicatief ben je dan als burgemeester. Het lijkt er meer op dat hij bij zijn 'troepen' weg loopt om die de volle laag te laten krijgen. René Roep van Vlissingen was er ook zo één. Weg met dat soort bestuurders die verantwoordelijkheid ontlopen.