Advertentie

'Moerdijk van de kaart vegen'

 Het dorp Moerdijk zit de ontwikkeling van de haven Moerdijk in de weg. Het dorp zou moeten wijken voor groei van de haven en het industrieterrein. Voormalig minister Ed Nijpels heeft dat geadviseerd aan de aandeelhouders, de gemeente Moerdijk en de provincie Noord-Brabant. De keus voor ontwikkeling van de haven én behoud van het dorp is volgens hem 'niet realistisch', staat in het advies dat woensdag is gepubliceerd.

18 september 2013
Leefbaarheid
Nijpels waarschuwt dat de discussie over de leefbaarheid in het dorp blijft terugkeren als er nu geen fundamentele keuze wordt gemaakt. De gemeente en provincie houden echter vast aan hun plan.

Perspectief
Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk ziet geen noodzaak om afscheid te nemen van Moerdijk als woonplaats. ,,Uiteraard hebben we het advies uiterst serieus genomen. Maar we denken dat we het dorp een perspectief kunnen bieden als woonkern. Bovendien kom je aan het dagelijks leven van mensen. Dat doe je niet zomaar.”
Vierde haven Nederland

Klijs denkt dat het dorp leefbaar blijft door de huidige milieubelasting als plafond vast te leggen.

Moerdijk is de vierde zeehaven van Nederland. Op dit moment zijn de haven en het industrieterrein goed voor 17.000 banen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie