of 59232 LinkedIn

Minister kijkt naar wetswijziging motorclubs

Als het nodig is om de wet aan te passen om effectief tegen motorclubs te kunnen optreden of ze te verbieden, dan moet dat gebeuren. Dat zei minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie maandag na afloop van overleg in Maastricht.
Reageer

Als het nodig is om de wet aan te passen om effectief tegen motorclubs te kunnen optreden of ze te verbieden, dan moet dat gebeuren. Wellicht is het civielrechtelijk mogelijk tot een verbod te komen, zoals dat ook gebeurde met de vereniging Martijn. Dat zei minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie maandag na afloop van overleg in Maastricht.

Extra politie
Van der Steur sprak er met de Limburgse burgemeesters die geregeld te maken hebben met motorclubs. Hij beloofde snel extra politiemensen naar Limburg te sturen als dat in de strijd met de motorbendes nodig blijkt. Hij kon geen toezeggingen doen over verbetering van de structurele politiesterkte in Limburg.

Lange adem
Van der Steur waarschuwde dat een wetswijziging lang kan duren. Tot die tijd moeten we doen wat we met de huidige middelen kunnen, zei hij. In dit verband liet de minister weten dat de strijd tegen de motorbendes er een is van lange adem. 'Ze bedreigen mensen, creëren angst en verdienen geld uit criminele activiteiten' zei Van der Steur. 'Ze moeten met de poten van onze mensen, burgemeesters, wethouders, raadsleden, ambtenaren en agenten afblijven! Ze zullen het merken als ze er toch aan komen!'

Samenwerking
Ook internationaal zijn er afspraken gemaakt over de aanpak van motorclubs, aldus Van der Steur. Binnenkort zetten de betrokken ministers hun handtekening onder samenwerking tussen de openbaar ministeries van België en twee Duitse lidstaten. Dat is nodig, omdat motorclubs zich niets aan grenzen gelegen laten liggen, zei de minister. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.