of 59250 LinkedIn

Meijdam nieuwe directeur provinciekoepel

Op 1 januari gaat Henry Meijdam aan de slag als de nieuwe directeur van het Interprovinciaal overleg (IPO). Hij volgt Gerard Beukema op die vanaf 1 oktober waarnemend burgemeester in Delfzijl is.

Henry Meijdam (VVD) gaat per 1 januari aan de slag als de nieuwe directeur van het Interprovinciaal overleg (IPO) en secretaris van het IPO-bestuur. Hij volgt Gerard Beukema op die vanaf 1 oktober waarnemend burgemeester in Delfzijl is.

Jaarcongres

Dat heeft het IPO woensdagmiddag bekend gemaakt tijdens zijn jaarcongres ‘grenzeloos samenwerken’. Meijdam was jaren Statenlid in de provincie Noord-Holland en werd er daarna gedeputeerde (1998-2005). Van 1999 tot 2005 was bij bestuurslid van het IPO en in 2010 en 2011 voorzitter van de evaluatiecommissie voor het IPO. Momenteel is Meijdam onder meer voorzitter van de Raad voor Leefomgeving & Infrastructuur en directeur van ESPEQ Opleidingsbedrijven in Heerhugowaard.

 

Innovatie

‘Het IPO heeft de afgelopen jaren een buitengewoon positieve ontwikkeling doorgemaakt en ik ben er van overtuigd dat we met de komst van Henry Meijdam deze ontwikkeling gaan doorzetten’, zei IPO-voorzitter Johan Remkes tijdens de bekendmaking op het congres. Als IPO-directeur zal Meijdam zich onder meer inzetten voor provinciale belangenbehartiging, innovatie en (kennis-)uitwisseling.

 

Remkes draagt op 1 januari het voorzitterschap over aan Ank Bijleveld. Dat was in juni al bekend gemaakt. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kerns van Beuningen (Senior beleidsadviseur) op
Wat een aanfluiting. Hoewel...zo'n blaaskaak past wel bij onze opgeblazen bestuurslaag
Door Tilly van der Burgt (vm raadslid) op
te tréurig voor woorden!!!
Door Stephan op
Aan deze Meijdam kleven al heel wat smetjes. De provincies denken met hem een goudhaantje te hebben binnen gehaald. Het zal blijken dat ze een kat in de zak hebben gestrikt.
Door ellen op
En, kannie een beetje zingen die Meijdam?

Jongejonge, hadden jullie geen betere foto van die man!?