of 59232 LinkedIn

Meervoudig wethouderschap

Minister Ronald Plasterk wil het allemaal best uitzoeken, maar hij schrijft de Tweede Kamer nu al dat de Gemeentewet ‘expliciet uitsluit’ dat dezelfde persoon in meer dan één gemeente wethouder is. En aan een wetswijziging zitten in dit geval wel veel haken en ogen.
Reageer

Het wordt nogal lastig om wethouders in meer dan één gemeente aan het werk te zetten, zegt minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken). VVD'er Foort van Oosten opperde het idee deze week. Het aantal bestuurders zou zo omlaag kunnen.

Expliciete uitsluiting
Plasterk wil het allemaal best uitzoeken, maar hij schrijft de Tweede Kamer nu al dat de Gemeentewet ‘expliciet uitsluit’ dat dezelfde persoon in meer dan één gemeente wethouder is. En aan een wetswijziging zitten in dit geval wel veel haken en ogen.

Kanttekeningen
De minister maakt nog meer kanttekeningen, over onder meer de werkbelasting. Hij noemt ook de kans dat de verschillende gemeenten van zo'n meervoudig wethouder bepaalde dingen heel anders willen, waardoor het vertrouwen in de wethouder flink kan verminderen. Toch wil Plasterk kijken of er met het meervoudige wethouderschap kan worden geëxperimenteerd. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.