of 59250 LinkedIn

Meer politie-acties op stapel

De politie wil een betere cao en gaat door met actievoeren.
3 reacties
De politiebonden hebben nieuwe acties aangekondigd om een betere cao af te dwingen. Ze bereiden acties voor rond Prinsjesdag en Sail Amsterdam. Dat hebben de bonden maandag na overleg bekendgemaakt.

Andere acties waarover wordt gesproken zijn dat medewerkers van de vreemdelingenpolitie niet meer meewerken aan het uitzetten van asielzoekers en dat arrestantenverzorgers stoppen met het vastleggen van persoonlijke gegevens van arrestanten. 

Geen persberichten
Ook wordt gesproken over het stoppen van het overdragen van dossiers aan het Openbaar Ministerie en het afgeven van vergunningen voor de schietsport en jacht en het stoppen van het leveren van persberichten.

Maanden actie 

De politiebonden voeren al maanden actie voor een betere cao. Het overleg met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie zit vast. Vorige week maandag begon de actie 'géén spoed, geen politie' waarbij agenten niet meer uitrukken voor meldingen zonder spoed. Deze week wordt die actie herhaald en met één dag verlengd: maandag én dinsdag. Afgelopen weekeinde voerde de politie actie bij voetbalwedstrijden in de eredivisie.
 
Geen geld 

Van der Steur herhaalde vorige week dat er geen extra geld beschikbaar is. De bewindsman heeft tot nu toe 5,05 procent loonsverhoging geboden voor dit en volgend jaar. De politiebonden vinden het voorstel van de minister echter te mager.

Bonden 

,,Ondanks alle acties van de afgelopen vijf maanden weigert minister Van der Steur nog altijd met cao-voorstellen over de brug te komen die serieuze onderhandelingen mogelijk maken. Uit protest tegen deze politieke halsstarrigheid zullen langdurige werkonderbrekingen worden onderzocht en voorbereid'', laten de bonden weten.

Gezinsfeest 

De honderdduizenden bezoekers van Sail Amsterdam hoeven volgens de politiebond ANPV niet bang te zijn voor hinderende politieacties. ,,Het is een gezinsfeest waar soms wel vier generaties samen bootjes komen kijken. Dat gaan wij niet verstoren. Het moet een echt feest worden'', zegt Fred Driessen, voorzitter van de Amsterdamse afdeling van de ANPV.

Ludiek 

De vakbond gaat wel op een ludieke manier aandacht vragen voor het cao-conflict. Hoe ze dat precies gaan doen, is nog onderwerp van overleg. ,,Maar we zullen zichtbaar aanwezig zijn met onder meer spandoeken en flyers.'' Het nautische evenement begint volgende week woensdag. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door de Goot op
Prima. Hoe meer akties hoe beter. Dankzij de politiestakingen komen de bestuurders en politici er nu eindelijk achter dat veel politie-inzet overbodig is.
De politie prijst zichzelf de markt uit. Dat scheelt ons flink in de portemonnee. En zijn we ook eindelijk af van het gebazel over " meer blauw op straat".
Door Hubert (bestuurder) op
Als je elke dag allerlei gezeik naar je kop krijgt, je steeds meer in gevaarlijke situaties verzeild raakt, iedereen een mening heeft over de wijze waarop jij je werk uitvoert en dan aan het eind van de maand met een fooi naar huis wordt gestuurd, dan zouden de vakbonden minstens 20% loonverhoging met terugwerkende kracht moeten eisen. En anders...keiharde akties, waarbij enerzijds het publiek ook wordt getroffen en anderzijds er geen bekeuring meer wordt uitgedeeld. Het gaat niet om het percentage loonsverhoging dat nu wordt gevraagd, maar om het feit dat het vak van politieagent de laatste 10 jaar gigantisch is gewijzigd en de beloning daaraan niet is aangepast. Spreek ook af dat er een intergrale herwaardering van alle politiefuncties gaat plaatsvinden, waarbij alle aspecten worden meegenomen. Sukses politievrouwen en -mannen!!!
Door Johannes (adviseur) op
Acties rond Prinsjesdag zullen door de rechter direct worden verboden ivm de veiligheid van het koningshuis. Een andere mogelijkheid is deze actie aangrijpen om ook Prinsjesdag ingrijpend te wijzigen en de minister president zijn regeringsplannen te laten voorlezen. Dan is er geen extra bewaking e.d. nodig en wordt ook recht gedaan aan onze democratie. D66 zou dit als voorvechter van een andere invulling van het koningschap moeten oppakken, maar Pechtold is niet de hervormer zoals zijn voorgangers. Hij heeft zelfs geen visie hoe de positie wordt van de europese koningshuizen indien in Europa sprake zou zijn van de verenigde staten van Europa.