Advertentie

Meer gemeenten kiezen voor vuurwerkverbod

Steeds meer gemeenten stellen vuurwerkvrije zones in, schrijft het Algemeen Dagblad. Uit onderzoek van de krant onder 281 gemeenten blijkt dat in zeker 56 gemeenten vuurwerkvrije zones komen.

27 november 2015

Steeds meer gemeenten stellen vuurwerkvrije zones in, schrijft het Algemeen Dagblad. Uit onderzoek van de krant onder 281 gemeenten blijkt dat in zeker 56 gemeenten vuurwerkvrije zones komen. Het zijn er dertien meer dan vorig jaar. Onder de nieuwkomers zitten steden als Groningen, Amersfoort, Alkmaar en Dordrecht.

Minder tolerant
‘Langzaam maar zeker verdwijnt de tolerantie voor vuurwerk’ zegt Esther Verhoeff van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vrijdag in het AD. ‘Nederlanders zijn het zat dat er elk jaar gewonden vallen en bushokjes de lucht in gaan. Je moet op 31 december veilig met je kind over straat kunnen.’

Geen algeheel vuurwerkverbod
In de 56 gemeenten waar een vuurwerkverbod komt, mag tijdens de jaarwisseling vooral rond verzorgingshuizen en kinderboerderijen niets worden afgestoken. In geen enkele gemeente gaat een algeheel vuurwerkverbod gelden. Het grootste vuurwerkvrije gebied komt in Hilversum, daar mag in vrijwel het hele centrum niet worden geknald. Om vluchtelingen niet te laten schrikken geldt in Zeist een vuurwerkvrije zone rond het asielzoekerscentrum. 281 van de 393 gemeenten deden aan het onderzoek mee. (ANP)

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J de Vries / mederwerker
Op naar een totaal verbod op alles.
Dat kan de politie meer verbalen uitschrijven meer geld voor Den Haag.
August Biels / gewezen ambtenaar
Ik wens iedere idioot die vòòr 31 december illegaal vuurwerk afsteekt van ganser harte toe dat hij of zij beide handen, en beide ogen kwijtraakt, en dat de broodnodige ambulance om je naar Beverwijk te rijden is wegbezuinigd of belaagd wordt door hooligans.



En dat je de rest van je leven jezelf vervloekt om de stomheid van je eigen gedrag.



Dàt gun ik je. Van ganser harte.
Rogier
In Zeist mag je geen vuurwerk meer afsteken om de asielzoekers niet bang te maken... zijn we weer terug in het pre-Fortuyntijdperk. Ze hebben de weg naar de coffeeshop al lang gevonden, hele groepen blowen de hele dag, ook op oudjaar straks, en wij worden opgezadeld met een verbod van en om niets. NL wordt steeds treuriger.
European Multilateral Law Service Group / Woordvoerder
zie ook www.devuurwerkramp.nl
tony
Beste vuurwerk liefhebbers,ik roep iedereen op dit jaar en andere jaren daarop volgend extra veel vuurwerk te gaan kopen. koop zoveel mogelijk in de Nederlandse vuurwerkwinkels zodat de regering lekker veel belasting eraan ophaald. hoe meer vuurwerk u koopt des te langer het zal blijven bestaan.hiet gaat in Nederland toch allemaal om zoveel mogelijk geld binnen harken, dus slimme vuurwerkliefhebbers die willen dat onze mooie traditie blijft bestaan kopen elk jaar meer vuurwerk. ze zullen het ons niet afpakken!!
Advertentie