of 59221 LinkedIn

Meer dan 4700 vuurwerkklachten in twee dagen

Binnen twee dagen zijn er al 4700 klachten over vuurwerk gemeld. 25 lokale GroenLinks-fracties hebben voor het derde jaar achtereen een meldpunt geopend.
15 reacties

Op de website vuurwerkoverlast.nl zijn tot donderdagavond al 4748 meldingen binnengekomen. Het meldpunt opende woensdag. Vorig jaar kwamen er in totaal 90.00 klachten binnen.

Vooral Randstad

Het is het derde jaar op rij dat burgers hun klachten kwijt kunnen bij het meldpunt dat door 25 lokale GroenLinks-fracties is geopend. De meeste klachten gaan over heel zwaar vuurwerk. Veel meldingen komen uit de Randstad, maar ook in het oosten en in Limburg ervaren mensen hinder.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door rachelle (medeburger) op
wil even laten weten dat het redelijk rustig was voor dat het vuurwerk(al) verkocht mocht worden, maar het lijkt bijna erop dat het al oud op nieuw is!!!!
wanneer komt het totale verbod voor burgers?Geduldig afwachten is blijkbaar te moeilijk voor vele vuurwerk-kopers, helaas voor degene die rust proberen te zoeken in de drukke tijd en vooral voor al die bange, gestreste dieren en dus ook de baasjes...
Ik verheug me op de dag dat het beter geregeld gaat worden bv, dat gemeentes het overnemen om precies 12uur. snachts...
Mvg. Rachelle
Door b.stralen op
In Tiel Gld vroegtijdig vuurwerk, opvallend zware bommen! Heftiger dan in 2013!
Door Katinka (Homhiumes) op
Veel last van vroegtijdige vuurwerk knallen!
Door Hans de Graaf (fractievz. VVD Langedijk) op
Klachten over verkeersdruk, maar we willen wel allemaal autorijden en overal kunnen komen. Klachten over vliegtuiglawaai, maar we willen wel allemaal op vakantie naar exotische oorden. Klachten over GSM masten, maar we willen wel overal een perfecte ontvangst op onze smartphone. Klachten over vuurwerk............, zullen we nu voor 2015 eens afspreken dat we wat verdraagzamer worden en wat meer rekening met elkaar houden? Dan nemen we meteen allerlei van deze linkse dramclubjes de wind uit de zeilen en gunnen we iedereen zijn of haar plezier. Afgesproken?
Door j.lurks (bewoner) op
Het vuurwerk doet overlast van mens tot dier .dan hebben ze het gekocht dan moet het even uitgeprobeerd worden en dan nog een bom en nog een normaal gaan de winkels om 18uur dicht nu is er ook nog extra opening tijd tot 22uur zo wat je al heb afgestoken weer kan halen
Door Nick op
Vuurwerk afschaffen omdat een aantal mensen er een zootje van maakt? Dan ook:
- autoverkeer afschaffen omdat een aantal mensen te hard rijdt en met drank achter het stuur gaat;
- kroegen afschaffen omdat een aantal mensen er te veel drinkt;
- bijstand afschaffen omdat een aantal mensen er misbruik van maakt;
- betaald voetbal afschaffen omdat een paar relschoppers er misbruik van maakt;
- wielrennen afschaffen omdat een aantal wielrenners doping gebruikt;
- banken afschaffen omdat een aantal mensen er een zootje van heeft gemaakt;
- etc, etc.
Laten we nou gewoon doorgaan (of starten) met de mensen aanpakken die zich niet aan de spelregels houden, ook al lijkt dat soms vechten tegen de bierkaai.

Door V6 op
@kort lontje uiteraard moet het vuurwerk beperkt blijven tot de laatste dagen/dag van het jaar (nu nog maar laatste uren overigens dankzij de funkillers). Al heel lang wordt de jeugd met HALT aangepakt als ze daarbuiten vuurwerk afsteken. Dat is nooit sluitende handhaving, onmogelijk in een open samenleving zoals de Nederlandse. Met een verkoopverbod zal dit wsl. wel afnemen, maar daar dupeer je miljoenen Nederlanders mee die wel normaal met vuurwerk omgaan. Bovendien mag je verwachten dat er dan meer illegaal vuurwerk zal worden afgestoken. We moeten het daarom doen met preventie/ beschermende maatregelen, ouders die hun kroost in de gaten houden en (HALT-)straffen. Op naar een knallend en flitsend oudjaar ipv zuurpruimen!!!
Door kort lontje op
@V6 de zeikers krijgen wel de overhand , van die asocialen die niet aan de regels houden

als nu iedereen oudsjaar avond nu alles afsteken is er niets aan de hand , maar weken van te voren tot ver in januari is wel te gek voor woorden .

gaat snel in een paar dagen tijd van 4700 naar 15.000 meldingen

http://www.nu.nl/binnenland/3962898/al-15000-mel …
Door V6 op
Jantje's reactie is de typische zeikerige Hollandse, andersmans lol verpesten. Als jij vuurwerk niet leuk vindt om af te steken, betekent dat toch niet dat je een ander dat moet ontzeggen? Overlast, ja je hebt zeker tuig dat dingen sloopt, maar alsof dat zonder vuurwerk wel lievertjes zouden zijn. Het illegale vuurwerk is al moeilijk genoeg te handhaven. Laat de gewone Nederlander gewoon lekker knallen met oudjaar. De komende dagen zie je bij de vuurwerkverkoop iedereen zich verheugen op afsteken op 31 dec. Van afblijven ja!!!
Door Jantje op
Ik begrijp niet dat er nog steeds vuurwerk afgestoken mag worden door iedereen. Hoeveel ongelukken moeten er komen voordat dat afgelopen is. En die keiharde knallen zijn een ramp. Zonder rekening met wie dan ook te houden wordt er geknald. Het is verschrikkelijk. Waarom kan er niet gewoon mooi vuurwerk afgestoken worden op een centrale plaats in de gemeente. Weg overlast en alleen maar genieten. De mensen die graag vuurwerk afsteken moeten gewoon beseffen waar ze mee bezig zijn. En het knalt al dagenlang terwijl dat volgens mij niet mag.