Advertentie

Man vast voor bedreigen burgemeester Rombouts

Een 39-jarige inwoner van Rosmalen is gearresteerd omdat hij burgemeester Ton Rombouts online heeft bedreigd met de dood. Rombouts is burgemeester van Den Bosch, waar Rosmalen onder valt. Hij heeft aangifte gedaan.

23 oktober 2015

Een 39-jarige inwoner van Rosmalen is gearresteerd omdat hij burgemeester Ton Rombouts online heeft bedreigd met de dood. De man had een reactie geschreven onder een artikel op een lokale nieuwssite, over de komst van een asielzoekerscentrum naar landgoed Coudewater in Rosmalen.

Bedreiging
Hij schreef daarin: 'Iemand voor mij machinegeweer incl 800 kogels in de aanbieding??? (..) Burgemeester Rombouts kan maar beter onderduiken. Als een van mijn dierbaren op een of andere manier slachtoffer wordt van dat tuig ruim ik hem op!!'

Aangifte

Rombouts is burgemeester van Den Bosch, waar Rosmalen onder valt. Hij heeft aangifte gedaan.

Rombouts is niet de eerste burgemeester die het mikpunt is van doodsbedreigingen vanwege de komst van een vluchtelingenopvang. Hetzelfde lot trof eerder al Arco Hofland van Rijssen-Holten en Adriaan Hoogendoorn van Oldebroek. In Rijswijk, Gorinchem en Enschede werden raadsleden of wethouders bedreigd. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Flip
Mensen die echt iemand iets willen aandoen, gaan dat niet aankondigen op Facebook of Twitter.
Flip
De verdachte is alweer vrijgelaten. Kennelijk toch niet zo gevaarlijk als hij leek. Zoals ik al zei: mensen die echt kwaad willen, gaan dat niet van de daken schreeuwen. Verbale bedreigingen zijn meestal een uiting van onmacht.
Advertentie