Advertentie

Maastricht wil snel nieuwe burgemeester

Vertrekkend burgemeester Onno Hoes bedankte de raad voor de 'waardige afsluiting van deze roerige periode' en zei trots te zijn hoe de raad met de 'persoonlijke kwestie van mij' is omgegaan.

16 december 2014

De gemeenteraad van Maastricht wil vooral vaart maken met de procedure voor de voordracht van een nieuwe burgemeester en niet meer terugkijken. Dat blijkt uit een verklaring die dinsdagmiddag werd voorgelezen aan het begin van de gemeenteraadsvergadering.

Voortvarend aan de slag

'Vandaag laten we onze irritaties achter ons en zetten we een punt achter deze periode', zei fractievoorzitter Ed Sabel van de Seniorenpartij Maastricht SPM dinsdag namens de hele raad. 'We gaan voortvarend aan de slag om een zorgvuldige sollicitatieprocedure voor te bereiden. In de tussentijd zullen we samenwerken met burgemeester en wethouders, in het belang van Maastricht.'

Trots

Vertrekkend burgemeester Onno Hoes bedankte de raad voor de 'waardige afsluiting van deze roerige periode' en zei trots te zijn hoe de raad met de 'persoonlijke kwestie van mij' is omgegaan. Hoes is het vertrouwen van een meerderheid van de gemeenteraad kwijt na nieuwe publicaties over zijn contacten in de persoonlijke sfeer. De positie van de VVD'er stond voor de tweede keer ter discussie na een omstreden uitzending van PowNews over privéontmoetingen van de burgemeester met een jonge man. Vorige week trok Hoes zijn conclusie en kondigde hij zijn vertrek aan. Hij blijft aan tot de nieuwe burgemeester is benoemd. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Piet Westland / Geen
Zou Camiel Eurlings voor een schamel salaris deze functie ambiëren?
henk
Jos van Rey (VVD) is blijkbaar ook al gevraagd
henk
Lijkt me inderdaad een mooi baan voor camiel. Met zijn KLM ervaring kan Nederland nu een echte 2e luchthaven krijgen.
Pipadekloon / Voorlichter
Guusje ter Horst als ze meewerkt in de kerstcrises.
Advertentie