Advertentie

Limburg is het oneens met plan over rechtbanken

Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg wijzen het plan van de Raad voor de Rechtspraak af om niet langer twee volwaardige rechtbanken in Maastricht en Roermond te houden. Het dagelijks bestuur van Limburg schrijft dat in een brief aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. 

24 september 2015

Zwaar getroffen
Limburg wil uitstel van de beslissing voor nadere studie. De Raad wil het zwaartepunt van de Limburgse rechtspraak van Maastricht naar het veel centraler gelegen Roermond verleggen. Maar GS van Limburg vinden dat plan onder meer in strijd met het rijkshuisvestingsbeleid. Bovendien zegt Limburg niet betrokken te zijn bij de voorbereiding van de rechtbankplannen. Verder zijn de gevolgen voor de werkgelegenheid onvoldoende meegewogen, aldus GS. En dat terwijl Limburg volgens GS zwaar getroffen wordt door de beoogde herverdeling. Ook zou concentratie van de rechtbanken niet de gewenste bezuinigingen opleveren. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K. de Beer / organisatie adviseur
Limburg, Zeeland, Noord-Holland, FrGrDr,

Zij hebben allen te maken met de streken van de landelijke overheid die ook lettelijk centraliseert. OK dan ook de gevangenissen, vluchtenlingenopvang, inrichtingen enz. ook maar naar de Randstadring (Haarlem, Zwolle, Arnhem, Den Bosch en Rotterdam).
Ernst
Fijn dat GS de belangen van Maastricht behartigt, maar wordt er ook gekeken naar wat goed is voor de rest van Limburg?
Advertentie