Advertentie

Lijsttrekkers gaan 'begrijpelijk' met elkaar in debat

De meest begrijpelijke lijsttrekker krijgt een prijs van de jury van de Stichting Lezen & Schrijven en het Nederlands Debat Instituut

06 maart 2014

Verkiezingsdebatten zijn niet voor iedereen even gemakkelijk te volgen. Door de moeilijke woorden en lange zinnen die de politici vaak gebruiken, is het voor de 1,3 miljoen laaggeletterden in ons land lastig te begrijpen waar de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen over gaan. Daarom voeren op 14 maart in Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) zes Amsterdamse lijsttrekkers het debat met elkaar in begrijpelijke taal.

Prijs

Initiatiefnemers Stichting Lezen & Schrijven en het Nederlands Debat Instituut willen dat kiezers op een leuke en toegankelijke manier inzicht krijgen in de standpunten van de politieke partijen. De lijsttrekkers van PvdA, VVD, D66, GroenLinks, SP en CDA gaan op deze avond in gesprek over drie stellingen: wonen, onderwijs en parkeren. Tijdens het debat kan het publiek vragen stellen. Aan het eind van de avond reikt een jury een prijs uit aan de meest begrijpelijke spreker.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J.Aalders / Oprichter/voorzitter
Medelanders reken af met al die mooi,lang zittende partijen en stem lokaal..!

Veel klachten over de prominente rol van Haagse politici in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Je kunt niet op ze stemmen, maar ze stelen wel de show..!



John Kleijn en Jos Aalders eisen gelijkwaardige behandeling ook in de media..!

Want steeds weer gaat het over de partijen die al jaren zitten en juist door die partijen zitten Nederland nu in het slob!

Ook wij net als veel nieuwe lokale partijen doen mee aan de gemeentelijke verkiezingen in Arnhem http://www.partijrechtenkind.eu/ en eisen ook gelijkwaardige behandeling..!
criticus
En totzo ver de opmerkingen van dhr plasterk.....

Plasterk: 'ambtenaren moeten begrijpelijke stukken schrijven’

Blijkbaar de pot en de ketel?

Of zou het zo zijn dat politici moeilijk praten om te verhullen dat ze niets te zeggen hebben en geen verstand van zaken hebben en ambtelijke stukken lastig leesbaar worden omdat er keuzes in gemaakt worden, waar politici zich later weer makkelijk uit moeten kunnen draaien?
J. van der Hoest / coördinator adviespraktijk jur. zaken meente
Het is klink-klare onzin dat lokale partijen beter zijn dan lokale vertegenwoordigers van politieke partijen. In de lokale politiek gaat het om het oplossen van lokale problemen. Dan is het niet alleen belangrijk dat de gemeenteraadsleden die dat moeten doen de plaatselijke situatie kennen. Het gaat er ook om dat zij vanuit een politieke visie kunnen denken. Bijvoorbeeld: hoe denk je over verdeling van lasten; denk je daarbij aan sterke schouders die meer kunnen dragen of moeten zwakkere schouders tezelfede gewicht te dragen krijgen?
Advertentie