of 59232 LinkedIn

Leemhuis tijdelijk burgemeester in Leidschendam

De inwoners van Leidschendam en Voorburg hebben tijdelijk een andere burgemeester. Joan Leemhuis-Stout neemt tot oktober waar in de Zuid-Hollandse gemeente. Dat heeft Leidschendam-Voorburg vrijdag bekendgemaakt. De huidige burgervader, Hans van der Sluijs, neemt een pauze om voor zijn ernstig zieke vrouw te zorgen.
5 reacties

De inwoners van Leidschendam en Voorburg hebben tijdelijk een andere burgemeester. Joan Leemhuis-Stout neemt tot oktober waar in de Zuid-Hollandse gemeente. Dat heeft Leidschendam-Voorburg vrijdag bekendgemaakt. De huidige burgervader, Hans van der Sluijs, neemt een pauze om voor zijn ernstig zieke vrouw te zorgen.

Gedwongen vertrek
Leemhuis-Stout is tot 1 juni nog voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Eerder was zij commissaris van de Koningin in Zuid-Holland. Ze moest in 1999 vertrekken toen bleek dat de provincie geleend geld aan een noodlijdend bedrijf had gegeven, zonder dat Provinciale Staten daarvan wist. Dat kostte de provincie 4,25 miljoen euro. Van juli 2011 tot december 2012 was Leemhuis-Stout waarnemend burgemeester van Schiedam. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fritz A. von Geusau op
Beste heer of mevrouw Dalmijn,
Ik ben inderdaad bekend met het feit dat de 'politieke partij' in de Grondwet niet wordt genoemd. Het punt voor mij is dat er allerlei lucratieve baantjes binnen een zeer klein groepje worden verdeeld, waarbij de rest van Nederland het nakijken heeft. Of het nu gaat om burgemeestersposten, commissariaten, raden van bestuur of wat dan ook, steeds zie je dat (gewezen) politici er met die banen vandoor gaan, terwijl in redelijkheid niet kan worden volgehouden dat in die 98% van de Nederlanders die niet politiek actief zijn (en dan schat ik dat aantal nog laag) er geen geschiktere kandidaten te vinden zijn. Ronduit stuitend vind ik dat politici dit 'elkaar baantjes toeschuiven' volkomen normaal vinden. Zonder enige schaamte bevoordeelt de politiek haar eigen kaste. Bestuurders (die toch ook BB lezen) zwijgen in alle talen. Ook in het lobbycircuit zijn veel gewezen politici actief. De politiek heeft ronduit nepotistische trekjes en er is kennelijk niemand in het politieke bedrijf integer genoeg om dat probleem eens echt aan te pakken.
Door Mr. R. M. Dalmijn op
Geheel eens met de heer von Geusau. Wij kregen in Maastricht een vakvrouw , die naar een ieder luistert en die niet hoort tot het enge kleine clubje van partijactivisten.
Zij is de enige in Nederland. De rest komt uit een min of meer troebele partij lidmaatschapdoos. Opvallend overigens dat de zesde of zevende partij van ons land (de PvdA) oververtegenwoordigd blijft!!! En de Pvv hoe ongevallig ook aan sommigen nog nergens een burgemeester heeft.
Dit land moet af van de partij corruptie. Wist de heer von Geusau overigens dat het fenomee politieke partij in de Grondwet niet voorkomt terwijl ons gehele dagelijkse er door bij de neus wordt genomen. Enfin weeffoutje zullen we maar denken.
Door Klein op
Even gedacht dat na het vertrek van Jan Franssen als Commissaris van de Koning er een andere wind zou gaan waaien bij het benoemen van tijdelijke burgemeesters in Zuid-Holland. Maar zijn opvolger Jaap Smit is al heel snel in het oude patroon terug gevallen. Want zelfs een ex-theoloog bezwijkt voor het nepotistische afgodsbeeld van de baantjescarrousel.
Door Fritz A. von Geusau op
Ook hier geldt natuurlijk, dat er in heel Nederland geen andere geschikte kandidaten waren dan deze gewezen politica. Wederom zorgt de politiek uitstekend voor haar kaste. Eenmaal in het circuit, wordt je kennelijk de ene na de andere baan toegeschoven en krijgt de rest van de Nederlandse bevolking (waarvan ongeveer 98% niet politiek actief is), geen enkele kans. Positieve uitzondering is Maastricht waar men een partijloze burgemeester heeft willen benoemen. Vreemd omdat de grote partijen normaliter dat soort baantjes onderling wel verdelen. Nepotisme?
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
De jobhoppende half-frauderende klusburgemeester! Altijd beschikbaar, geen klus te klein!

Als het maar schuift.