Advertentie

Klijnsma wil niet in Kamer

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma wil niet op de PvdA-lijst, maar eventueel wel terugkeren als bewindspersoon.

13 september 2016

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma wil niet op de PvdA-lijst, maar eventueel wel terugkeren als bewindspersoon.

Plasterk

Ook Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister van Onderwijs Jet Bussemaker komen niet terug in het parlement. Beide bewindspersonen weten nog niet of ze nog een keer minister zouden willen worden.  Eerder liet minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders al weten niet voor de Tweede Kamer, maar wel voor het kabinet beschikbaar te zijn. 

Dijsselbloem
Jeroen Dijsselbloem, momenteel minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep (ministers van Financiën van de eurolanden), wil na de verkiezingen in 2017 wel voor de sociaaldemocraten de Tweede Kamer in. In het AD zegt hij 'er nog steeds lol in te hebben'. Met Dijsselbloem willen ook andere PvdA-bewindspersonen naar de Kamer, zoals minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu).

Van Rijn
PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) liet eerder weten alleen terug te willen keren in het kabinet en niet in de Kamer. Ook staatssecretaris Martin Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) wil niet terug naar de Kamer, maar hij is eventueel opnieuw beschikbaar als staatssecretaris of minister in een volgend kabinet. (ANP/Red.)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Willem / AS
Grappig dat de PvdA'ers zeggen dat ze wel willen terugkeren in een kabinet. Bij de komende verkiezingen wordt de partij gedecimeerd, dus regeren.....?
Floor de Wit
Van mij pleuren alle PvdA-ers op die nu in de 2e Kamer en de regering zitten.

Alleen Sharon Dijksma mag blijven, dat mensje doet tenminste nog een beetje d'r best.
Jan
Sharon Dijksma is de grootste onbenul. Rechtstreeks van de universiteit de politiek ingerold en bij gebrek aan kandidaten boven komen drijven. En bespaar ons Jetta Klijnsma in een volgend kabinet. Ze heeft al voldoende aangericht.
H. Wiersma / gepens.
Klijnsma heeft er niet veel van gebakken en kan inderdaad beter helemaal niet meer terugkeren, net als dit Kabinet met de wel zeer onevenwichtig opererende deelnemende partijen (VVD en PvdA).

O.a. wereldkampioen belasting verhogen, oneerlijke verdeling van economisch groei, wanpresteerder tav plannen voor bestuurlijke herinrichting e.d. Kortom, graag en snel wat anders.

Advertentie