of 59232 LinkedIn

Kiezers kennen Statenleden niet

85 procent van de kiezers heeft geen idee wie er in de Provinciale Staten zitten, blijkt uit onderzoek.
6 reacties

Provinciale Statenleden zijn nauwelijks bekend bij de Nederlandse kiezers. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Ipsos onder 1008 stemgerechtigden.

Van gezicht
Slechts 15 procent van de kiezers zegt een lid van Provinciale Staten persoonlijk of van gezicht te kennen. Bij jongere kiezers is de onbekendheid nog groter. 9 op de 10 kiezers tot 35 jaar kent geen enkel Statenlid.

Verkiezingen
Op 18 maart vinden Statenverkiezingen plaats. Die verkiezingen trekken vooral de aandacht omdat de nieuwe Statenleden op hun beurt de Eerste Kamer kiezen. Het kabinet heeft op dit moment geen meerderheid in de Senaat. Het is daar op steun van de oppositie aangewezen. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nick op
Kiezers kennen raadsleden, tweede kamerleden, eerste kamerleden, leden europees parlement, en hun achterneven en -nichten ook niet. Gaan we die ook allemaal afschaffen?
Door Willem op
Het is uiteindelijk indirect stemmen op de Eerste Kamer. Je kiest dus een mannetje of vrouwtje (al naar gelang je voorkeuren) van jouw partij. Wie of wat dat is, doet verder niet ter zake.
Het grappige is, dat de Eerste Kamer alles wat de Tweede bekokstooft, behoort te controleren, maar als het even kan wetsvoorstellen om partijpolitieke redenen probeert tegen te houden. Het Kabinet, dat nu geen meerderheid heeft, spreekt daar schande van. Vervolgens ritselt datzelfde Kabinet wat met de kongsi van D'66, GL en CU. Een duidelijk staaltje dus van pot en ketel.
Door Wilma (nvt) op
Moest hier werkelijk onderzoek naar verricht worden?? Was er vooraf onzekerheid over de uitkomst? Het geld voor dat onderzoek had ook besteed kunnen worden aan een nuttige zaak.
Door blauwkikker op
De suffe en tamelijk overbodige Eerste Kamer remt "de waan van de dag" en PS neem ik op de koop toe, wie daar moeite mee heeft geef ik geen ongelijk.
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
Een volstrekt overbodige en nutteloze bestuurslaag opdoeken?
Door Niels op
Een collega van mij vroeg zich af welke conclusies het kabinet zal moeten trekken als Nederlanders op 18 maart massaal NIET naar de stembus gaan. Iemand een idee?