of 59232 LinkedIn

Kerncentrale Borssele ondergaat veiligheidsonderzoek

Het gebruikelijke onderzoek gebeurt op verzoek van de Kernfysische Dienst van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, die toezicht houdt op de veiligheid in de kerncentrale.
1 reactie

Onderzoekers van het internationaal atoomagentschap IAEA beginnen maandag met een veiligheidsonderzoek in de kerncentrale van Borssele. Het gaat om een routineonderzoek, aldus een woordvoerder.

Veiligheid
Het gebruikelijke onderzoek gebeurt op verzoek van de Kernfysische Dienst van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, die toezicht houdt op de veiligheid in de kerncentrale. Een team van 20 deskundigen heeft 3 weken nodig om de centrale van energieproducent EPZ door te lichten. In 2005 werd de laatste uitgebreide inspectie uitgevoerd.

Verbeterplan
Volgens de Kernfysische Dienst toetsen de internationale experts en waarnemers de operationele veiligheid aan de laatste stand van de internationale eisen en praktijk. Ook wordt de veiligheidscultuur in de centrale bekeken. Ze doen na afloop aanbevelingen voor eventuele verbeteringen. Over enkele maanden leveren zij een rapport af namens het atoomagentschap. De KFD zegt die aanbevelingen en het verbeterplan openbaar te maken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Ben altijd weer beniewd naar wat zwaarder gaat wegen bij de aanbevelingen en het uiteindelijke besluit; financieel (gewin) belang, milieu (toekomst) belang of ...
Tja, veel wijsheid toegewenst.