Advertentie

Kerncentrale Borssele ondergaat veiligheidsonderzoek

Het gebruikelijke onderzoek gebeurt op verzoek van de Kernfysische Dienst van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, die toezicht houdt op de veiligheid in de kerncentrale.

01 september 2014

Onderzoekers van het internationaal atoomagentschap IAEA beginnen maandag met een veiligheidsonderzoek in de kerncentrale van Borssele. Het gaat om een routineonderzoek, aldus een woordvoerder.

Veiligheid
Het gebruikelijke onderzoek gebeurt op verzoek van de Kernfysische Dienst van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, die toezicht houdt op de veiligheid in de kerncentrale. Een team van 20 deskundigen heeft 3 weken nodig om de centrale van energieproducent EPZ door te lichten. In 2005 werd de laatste uitgebreide inspectie uitgevoerd.

Verbeterplan
Volgens de Kernfysische Dienst toetsen de internationale experts en waarnemers de operationele veiligheid aan de laatste stand van de internationale eisen en praktijk. Ook wordt de veiligheidscultuur in de centrale bekeken. Ze doen na afloop aanbevelingen voor eventuele verbeteringen. Over enkele maanden leveren zij een rapport af namens het atoomagentschap. De KFD zegt die aanbevelingen en het verbeterplan openbaar te maken.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Ben altijd weer beniewd naar wat zwaarder gaat wegen bij de aanbevelingen en het uiteindelijke besluit; financieel (gewin) belang, milieu (toekomst) belang of ...

Tja, veel wijsheid toegewenst.
Advertentie