Advertentie

Kanselarij wil opheldering van Bruls om lintjes

De Kanselarij der Nederlandse Orden is niet zo blij met het optreden van burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Hij begon namelijk donderdag al met het uitreiken van lintjes, terwijl het al sinds jaar en dag traditie is dat dat in het hele land tegelijk gebeurt op de ochtend van de laatste werkdag vóór Koningsdag, deze keer dus op vrijdag. De kanselarij heeft om opheldering gevraagd.

24 april 2015

Aandacht
In Nijmegen krijgen dit jaar zeventien mensen een lintje. Bruls hecht eraan om alle gedecoreerden thuis of op hun werk te bezoeken. 'Dat vindt hij absoluut noodzakelijk, want dan krijgt iedereen de aandacht die hij of zij verdient', verklaarde zijn woordvoerder vrijdag. 'Maar als je iedereen een bezoekje wil brengen, geeft dat logistieke problemen: dat lukt niet in één ochtend.'


Afspraken
Volgens Bruls zijn er meer burgemeesters die langer de tijd nemen voor de jaarlijkse lintjesregen. De kanselarij zegt het alleen uit Nijmegen te kennen. 'Het is een feestelijke traditie waarover afspraken zijn. Dat willen we graag zo houden.' De kanselarij en de Nijmeegse burgemeester praten er na Koningsdag nog eens over, aldus de woordvoerder van Bruls. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

rijndert doting / secrretariaatsvoorzitter SP bos en L
Een lintje ontvangen als blijk van waardering voor hem of haar inzet voor de samenleving is toch achterhaalt.

De verkeerde mensen krijgen een lintje. Types als Johnny Jordaan en willeke Alberti worden onderscheiden. een mantelzorger buurt vader of alleenstaande ouder krijgt niets. Ophouden met die flauwekul.
Reinier den uijl / nederlander
Het hele jaar door worden lintjes uitgereikt, meestal bij jubilea. Als je vijfentwintig jaar vrijwilligerswerk gedaan hebt mag dat wel gewaardeerd worden. Met een lintje is een andere vraag. Maar niemand komt op het idee om het anders te organiseren. Meestal komt het er op neer dat het een door geef luik van hoort wat .......wordt. Neén, bijzondere mensen mogen wat mik betreft in het zonlicht komen. Of de lontjes goed terecht komrn kan ik niet beoordelen. Maar politicie, burgemeesters en oud ministers of volksvertegenwoordigers zouden er niet aan mee moeten willen doen is mijn mening.
Advertentie