of 59232 LinkedIn

Kamer wil experiment met taxi's in grote steden

Volgens de meerderheid in de Kamer moet Mansveld zich niet alleen richten op experimenten op het platteland.
1 reactie

De PvdA, VVD en D66 willen dat staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) experimenten in het taxivervoer ook in grote steden mogelijk gaat maken. De bewindsvrouw voelt er niet veel voor, al ligt er 'geen taboe' op. Verder dan een 'zeer voorzichtig ja', wilde ze niet gaan.

Ruimte voor verbetering

Volgens de meerderheid in de Kamer moet Mansveld zich niet alleen richten op experimenten op het platteland. 'Je moet de koek groter maken', zei Barbara Visser van de VVD. De PvdA wil dat de staatssecretaris experimenten meer gaat stimuleren. 'In de markt is ruimte voor verbetering', aldus Duco Hoogland (PvdA). In de buitengebieden is volgens de staatssecretaris echter veel meer behoefte aan experimenten. 'Ook ligt het in de steden moeilijker', voegde ze eraan toe. Mansveld benadrukte dat de experimenten niet het doel moet hebben 'om iets illegaals legaal te maken'. Taxidienst UberPop blijft verboden.

Technische innovaties

Mansveld wees erop dat ons land een van de meest liberale taxiwetten van de wereld kent. Ze wil nieuwe innovaties een kans geven, maar ook de publieke belangen borgen. Bovendien moet bij experimenten volgens haar de vraag worden gesteld welk probleem het oplost. Op het platteland moeten nieuwe taxidiensten verdwenen of duur openbaar vervoer vervangen. Technische innovaties maken deze nieuwe vorm van taxivervoer makkelijker. Mansveld wil als experiment onder meer kijken naar het loslaten van de verplichte blauwe kentekenplaat voor taxi's. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Opmerker op
Ach Kamer, let toch meer op het openbaar vervoer als bussen en trams, als u u ergens mee wil bemoeien. Let toch eens beter op spoorvervoer en was toch nooit getrapt in het vrijgeven aan 84.000 vervoers maatschappijen. En nu weer gepraat over de taxi's. Hou toch eens op met rare dingen. Als kiezer zeg ik u: let beter op en verkwansel niets meer aan de markt. Als kiezer zeg ik u nogmaals: let toch beter op! Marktwerking levert geen miljarden op. Ware dat zo, dan was die staatsschuld ook niet zo hoog. Dat zeg ik u als boze kiezer.