Advertentie

Juriste eist miljoenen van gemeentebestuur Amersfoort

Het college en de gemeenteraad van Amersfoort hebben deze week een claim van respectievelijk 3 en 1 miljoen euro aan de broek gekregen van een juriste Caroline Raat wegens privacyschending. Het is de volgende stap in een al vier jaar durend juridisch gevecht waaraan de gemeente naar eigen zeggen al 650 duizend euro aan ambtelijke inzet en advocaten heeft besteed. Zelf eist de gemeente 114 duizend euro van Raat.

26 november 2016

Al vier jaar duurt het juridische gevecht tussen de gemeente Amersfoort en bestuurswetenschapper en juriste Caroline Raat. Volgens de gemeente is al 6,5 ton aan ambtelijke inzet en advocaten aan de zaak besteed. Ze eist voorlopig 114 duizend euro van Raat. Zelf legde de juriste deze week een tegenclaim neer bij college en raad voor respectievelijk 3 en 1 miljoen euro wegens privacyschending.

Doodziek

‘Ik word hier letterlijk doodziek van’, aldus Raat op 8 november in een mail aan de raad. ‘Laat dit alstublieft ophouden. Dit gebeurt uit uw naam.’ Het liefst had ze geschikt en dat heeft ze al een paar keer voorgesteld, maar de gemeente procedeert maar door, vertelt ze. ‘De gemeente heeft hierin een trackrecord. Ze hebben al diverse ondernemers het leven zuur gemaakt. De gemeente heeft een zogeheten lijst met Zwarte Raven, zoals Queens. Als je iets tegen de gemeente hebt, moet je kennelijk "doodgeprocedeerd".’


Te succesvol

Het begon allemaal in 2012 toen de gemeente wilde dat Raat van een zaak werd gehaald waarin ze een bijstandsgerechtigde buurman bijstond die tegen het UWV procedeerde. ‘Ik was gemachtigde van deze man die mij later heeft gestalkt. De gemeente vond kennelijk dat ik te succesvol was en wilde mij van de zaak halen.’ Dat wilde zij niet en een slepend juridisch gevecht volgde. Tijdens dat proces heeft het college volgens Raat haar privacy vaak geschonden. Duizenden interne mails over haar zouden zijn gedeeld met ambtenaren, raadsleden en externe betrokkenen. Het ging om privacygevoelige informatie en zij werd alleen selectief erover ingelicht, aldus Raat.

Schadevergoeding

Zij beroept zich nu op artikel 49 van de Wet bescherming persoonsgegevens: recht op schadevergoeding bij onrechtmatige verwerkingen van persoonsgegevens. Volgens de juriste was het college voortdurend in overtreding en is ook de raad niet zorgvuldig omgesprongen met vertrouwelijke informatie over haar. Zo is in 2013 informatie naar een huis-aan-huisblad gelekt. Sommige raadsleden steunen haar, maar krijgen niks voor elkaar, vertelt ze. ‘De Amersfoortse politiek functioneert niet. Dat blijkt ook uit de vele datalekken en het onthullen van het adres van pedofiel Sytze van der V. De rechter heeft Bolsius daarvoor veroordeeld. Ze zouden moeten denken: waar zijn we mee bezig? ’

Inkomensschade

De miljoenenclaim is een schatting van haar materiële en immateriële schade, zegt ze. ‘Ze procederen tegen mij. Dat maakt het ingewikkeld, want ik kan er niet mee stoppen. Mijn uurtarief is 200 euro. Ik loop inkomensschade op, want ik werk alleen nog maar aan het weerleggen van de enorme beschuldigingen.’ De claim van de gemeente op haar is overdreven, vindt ze. ‘De rechtbank Den Haag heeft de claim afgewezen en er is geen enkel bewijs van bijvoorbeeld het aantal uren overgelegd. En waarom komen ze steeds met grote delegaties naar de rechtszaal en met allerlei externe advocaten? Ze hebben toch zelf advocaten?’

Geheime stukken

Het college zegt geen inhoudelijke reactie te kunnen geven op de zaak. Fractievoorzitter Bart Huijdts van grootste coalitiepartij (D66) zegt niet voldoende in de zaak te zitten om een zinnige reactie te kunnen geven. Fractievoorzitter Ad Meijer van oppositiepartij SP heeft geheime stukken over de zaak ingezien en mag daar niks over zeggen, hoe jammer hij dat ook vindt. ‘Vaak kunnen we in dit soort gevallen wel iets eromheen vertellen, maar hier raken zoveel zaken aan de gemeente dat dit nu onmogelijk kan.’

Paranoïde gedachten

Simone Kennedy, fractievoorzitter van coalitiepartij ChristenUnie, wijst erop dat Raat het college ervan beschuldigt de gemeenteraad verkeerd voor te lichten over de zaak. 'Maar zij is niet rationeel. Als fractie beantwoorden we haar mails niet langer.’ Zelf heeft Kennedy Raat nooit gesproken, maar ze maakt uit de inhoud van haar mails op dat Raat paranoïde gedachten heeft. ‘Daarom hebben wij de zaak bij het college neergelegd en die zou het afhandelen.’ Toch vindt ze een juridisch gevecht nooit goed. ‘Dat is altijd jammer. Voorkomen is beter. Ik weet niet of er goede gesprekken zijn gevoerd of mediation is ingezet. De gemeente komt wel vaak in dit soort juridische procedures terecht. De rechter moet straks beslissen en dan kan ook blijken dat de gemeente Amersfoort het niet goed heeft gedaan. Dan moet de gemeente bakzeil halen.’

Bos bloemen

Raat vindt het al verschrikkelijk dat de gemeente haar een rechtsmisbruiker noemt en nu krijgt ze ook nog het stempel “paranoïde”. ‘Ik ben helemaal niet paranoïde en heb een mooie internationale loopbaan als gepromoveerd expert, juist op het gebied van de rechtsstaat en misbruik van macht. De gemeente verzint dingen en die wisselen ook nog eens per dag. Ze procederen op een smerige manier. Ik ben bang dat de rechters daar nog intrappen ook. Zolang zij die claim op mij hebben, kan ik mijn claim helaas niet intrekken. Kon de gemeente haar ongelijk maar eens erkennen. Een bos bloemen was genoeg geweest: sorry voor de vergissing.’

Reacties: 33

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Queens / eigenaar
Beste Caroline,

De gang van zaken rondom jouw situatie vertoont grote gelijkenissen met mijn situatie de afgelopen 9 jaar. Een fout maken, dit niet toegeven en tot aan de Raad van State toe met leugens en onwaarheden rechters om de tuin leiden. Alleen Stab heeft hen uiteindelijk wel doorzien. Deskundigen die rapporten dusdanig schrijven dat je bezwaar ongegrond verklaard wordt (SAOZ; de gevolgen van de fout zijn dan voor mij), professoren inhuren voor duizenden (wat zeg ik tienduizenden) euro's een vals rapport schrijven bedoeld om doelbewust de rechtspraak te beinvloeden.

Ook is duidelijk geworden dat de Gemeente stukken antidateert. En ondertussen je helemaal als paria behandelen.

Ik wacht op de dag dat ambtenaren vertrekken en mij van binnenuit gaan informeren over de werkwijze op het Stadhuis. Diverse mensen hebben mij al aangegeven dat er persoonlijke hetzes worden gevoerd als je het durft te wagen om voor je belangen op te komen.

Je gelooft het echt niet dat het bestaat. Maar echt mensen het bestaat in Amersfoort..

Ik ben erg benieuwd naar de reactie van de leidinggevende van 033 over twee juristen die de dienst uitmaken al 15 jaar. Begint de voornaam met E?

Het is zo doelbewust doortrapt dat alleen de Raad van State het doorheeft. En daar aangekomen mag je jezelf verdedigen met 1 minuut spreektijd.

Ondertussen ben je ontzettend veel geld kwijt aan juridische procedures, laat staan de hoeveelheid tijd en stress en angst wat dit allemaal met zich meebrengt.

David & Goliath strijd. Je verpulvert gewoon je burgers en ontvangt iedere maand weer gewetensloos je salaris.



Iedereen kijkt toe.



Caroline, je bent een hele dappere vrouw. Ipv je te helpen word je doelbewust gepest. Ongelooflijk dat niemand je helpt.



De gemeenteraad wordt doelbewust misleid met informatiebrieven vol met onjuiste informatie. Ik heb hier talloze bewijzen van.

En is het strafbaar? Zijn er consequenties aan verbonden? Nee, helemaal niet. Het is een uiterst succesvolle methode, want de gemeenteraad is bron van nieuwe wethouders, en tja wie wil dat nou niet.
Pim Mens
De gemeenten hebben er echt alles voor over om in hun comfortabele machtspositie te verblijven die ze gekregen hebben dankzij de decentralisatie.

Alles is nu geoorloofd want zij maken nu hun eigen regels.Je krijgt nu echt het slechtste van de mens te zien je hoeft niet goed van hart te zijn in dit teamverband ze kunnen echt alles doen wat ze zich maar wensen.

Marcel / je bent eerlijk oprecht en zeker integer dat zie je niet zo veel
Caroline, mensen als jou hebben we nodig in deze maatschappij en in deze rot decentralisatie periode als we straks zelf een burgemeester mogen kiezen dan willen we jou ! Dit land gaat naar de knoppen door die intimiderende sociale gemeente wijkteams die zich opdringen. Jij bent een voorbeeld.Dag Kennedy.

Ellen
Nouja, in ieder geval snap ik nu waar het overschot aan zorggeld van de gemeente heengaat. Naar externe juridische adviseurs om dit soort zaken vol te kunnen houden. He Amersfoort, jullie geven wel ons geld uit aan deze zaak, dus mogen wij als burgers meebeslissen en er op aandringen dat jullie hiermee stoppen? Want het heeft nu wel genoeg gekost. Misschien kan het geld dan eens naar nuttigere zaken gaan. Ik ben ook wel benieuwd wat de immer aanwezige Stoelenga hiervan vindt.
boos / --
dat krijg je met een slap D66 college en een CDA burgemeester die de juridische top plus de D66 gemeentesecretaris en D66 directeur maar hun gaan laten gaan
Peter Klaas
Mevr . Raat mag van ons ook best de plaats innemen van minister Rutte zodat de gemeenten in het hele land worden aangepakt en de criminaliteit die ontstaan is in de wijkteams het machtsmisbruik de onverklaarbare diagnoses en de grove privacyschendingen gestopt worden.Rutte of Schippers zorgen niet meer voor orde maar laten de gemeenten gewoon crimineel groeien. Die denken echt dat alles prima gaat en gemeenten steken hun kop in het zand.Wat dit personeel presteert samen met het gemeentebestuur en de keten is pure misdaad. Met de hele omgeving zorgen ze voor hetzes door hun leugens valsheid in geschrifte en ze hebben maling aan wat voor regel ook meelopen is makkelijk en wegkijken ook. Leer dit personeel maar eens hoe het moet Caroline hoe je echt in respect met anderen omgaat zonder ze te schaden en zonder aan ze te zitten.Het lijkt ons geweldig als een klokkenluider die dit verdient op die plek komt te zitten van ons mag je. Pleur op uit onze wijken ggz en durf nog eens 1 keer iemand hier paranoide te noemen ! Gemeenten gebruiken deze teams tegen bewoners dit vindt niet alleen plaats in Amersfoort maar overal want ze weten heel erg goed hoe het dan afloopt met iemand.Top ggz criminaliteit.We hebben het gehad met deze mentaliteit. De gevolgen van dit alles zijn nu al niet meer te overzien. De teams hebben echt misbruik gemaakt van hun makkelijke positie. Het woord zorg is een nieuw synoniem voor misdaad. We bedoelden het zo goed dat begrijpen jullie toch wel overheid ? Ons land en het vertrouwen is naar de mallemoer.
Govert Apol / Juridisch adviseur / Consultant
Ik werk al jaren uitermate prettig samen met Caroline in de bezwaarschriftencommissies waarin wij zitting hebben. Daardoor heb ik haar goed leren kennen, zowel als scherpzinnig en kundig juriste, als wat haar persoon betreft. Ook haar strijd met de gemeente Amersfoort volg ik al enige jaren op een afstandje.

Ik sta volledig in voor haar integriteit. Om haar nu te betitelen als paranoide is rondweg schandalig. Hier werkt het mechanisme om een burger die als lastig wordt ervaren te labelen als querulant en te voorzien van allerhande psychiatrische kwalificaties. Deze mevrouw Kennedy moet zich diep schamen!

Ik heb jaren geleden al mijn diensten als mediator/bemiddelaar aangeboden, doch de gemeente heeft daarop niet gereageerd.

Deze strijd moet stoppen, want Caroline gaat er aan onderdoor.
r.teunissen / voormalig eigenaar
bolsius heeft mijn bedrijf ook vernietigd met allemaal valse argumenten .ik had massagesalon oasis pierpijperssrtaat amersfoort.wilde het gewoon verhuren en hij heeft alles op alles gezet op mij huuster en mij het leven zuur te maken .zonder maar 1 aangifte werd ik opeens gedagvaard..en bolsius sloot alles terwijl ik niet eens veroordeeld was dat duurde nog 3 jaar .en toen werd ik vrijgesproken.enook nog eens door de hogeraad vrijspraak maar hij heeft niks met de hogeraad te maken kreeg mijn advocaat opgestuurd ..nou dat denk ik dus wel.alle termijnen werden overschreden door de gemeente van 6 wkn naar 24 weken en noem maar op .deze man noemt zich burgemeester voor alle amersfoorters ???nou nog nooit wat gehoord nu hij alles verloren heeft dit is de groots misselijk makende ventje wat ik ooit gezien heb de grootste hals ooit.in r.dam als wethouder alles naar de klote geholpen en dat is burgemeester van amersfoort ??nu kreeg ik van een advocaat uit groningen??te horen ik zat daar illegaal ?m,n huurster kon de huur niet betalen ?ik eet van 2 walletjes ??het mooiste is .ik heb alle vergunningen en op papier soesterweg 31-1 is bordeel zonder woning van de gemeente zelf dus de grootste leugenaars die er zijn ..m,n huurster kon de huur wel 3x betalen..en ik had iets moeten zoeken voor in het pand ??dat kan niet want ik kon niks verhuren door m,n zgn strafzaak waar bolsius voor gezorgd heeft deze man moet echt hard gestraft en aangepakt worden om zo mensen hun huizen af te pakken 5 okt.is de rechtzaak in utrecht tegen hem zelf komt deze hals natuurlijk niet maar raadsleden die als loopse hondtjes achter deze freak aanlopen maar hij zal nergens onderuit komen na 6 jaar in armoede te hebben gezeten door deze maniak met z,n verkeerde beslinggingen en mij slecht maken op rtv utrecht een goede rechter en hopelijk geen vriendtje van de gemmente zal hem hard terecht gaan wijzen voor zijn list en bedrog hij davht ik geeft het wel op nou never nooit niet vooral tegen zo,n onbenul die niks weet .de eigen advocaat doet het niet ??nee dat snap ik die is na 5 oktober gelijk z,n baan kwijt ..en zo werkt de gemmente amersfoort beste mensen ik heb dit alles op papier
Ellen
Als de gemeente Amersfoort nu alles zo voortvarend oppakte als het procederen tegen de eigen burgers, dan zou het misschien wat meer kwaliteit kunnen leveren tegen een stuk minder geld. Mijn voorstel: er wordt door Amersfoort alleen nog geprocedeerd op de eigen kosten van de ambtenaar die de zaak start. Want ik wil daar als burger niet aan meebetalen en over het eigen risico in de zorg wordt toch ook gesteld dat het overmatige zorgconsumptie voorkomt. Dus een eigen risico in proceskosten voor gemeenteambtenaren en de raad lijkt me een wijze beslissing. Dan zou zoiets zots als de vete met Queens of Vahstall hopelijk niet meer gebeuren.

Werkelijk, soms schaam ik me dat ik er woon.

Gerard Bruins
Dit is nu de dreigende mentaliteit van de gemeenten met hun met zijn allen er op af methodes.

Hier moeten we het mee doen voorlopig.

En net als in een oorlog wachten op het vrijheidsmoment het kabinet kan ons verlossen maar vooralsnog moeten we deze kwellingen blijven ondergaan en ze hebben er heel wat geld voor over.

De gemeenten en hun steeds grotere netwerk kunnen hun lol niet op in het criminele pest,geld,gegevens en machtsparadijs.De overheid blijft maar miljoenen schenken en ziet nergens problemen ze weten niet eens wie er in de meelopers keten meewerken.
j / ??
bij deze wil ik reageren op onderstaande mass.oasis amersfoort.deze man heeft gelijk en gelukkig vrijgesproken tot de hogeraad aan toe en zeer terecht.er is een vergadering geweest eind 2010 .plaats gemeentehuis amersfoort aanwezig burgemeester bolsius en bouwbedrijf .......er is besloten dat t.daar moest vertrekken met de massagesalon omdat bouw project bogie woogie ging starten en het beter was voor de huizen verkoop dat die massagesalon verdwijnen moest .voor een x bedrag moest bolsius alles op alles gaan zetten om t.daar weg te krijgen en hem het leven onmogelijk te maken met zijn nwe huuster .dat is het hele verhaal ik heb t.daar over aangesproken omdat ik het niet over m,n hart kon krijgen dat hij die daar dacht ik al 15 jaar ongestoort zat zonder ook enig probleem op deze geheime manier weg moest .dit is echt vernederend voor iemand als je zo je huis/bedrijf ontnomen wordt .de hele buurt weet dit ook hij zat daar zonder enig probleem bij navraag politie en de stukken ter inzage .was er nooit iets .maar t kennende geeft hij gelukkig niet zomaar op en met succes .vrijspraak tot de hoge raad zelfs en bolsius houdt zich maar weg iplv een nette schikking te treffen blijft de gemeente door gaan tot het uiterste en waarom dit is hiun eigen schuls de leugen achterhaald de waarheid in deze zaak en zeer terecht hier kan geen rechter meer omheen mij inziens.en ik hoop van ganser harte dat hij ook zijn geld gaat krijgen en de gemeente hierbij zeker goed gestraft gaat worden voor het hele opzetten van een zaak tegen onschuldige mensen .dat zou op zijn plaats zijn en ook terecht een burgemeester die een onrechtmatige daad pleegt dient hiervoor de prijs te betalen
wij houden van klokkenluiders / grote fans
De overheid dacht echt iets goeds te doen daar ben ik nog steeds van overtuigd maar ze zijn zwaar opgelicht door de gemeenten de sociale werkers en de natuurlijk de ergste variant met de meeste jarenlange ervaring hierin de ggz het ging meteen mis met de vrijheid die ze kregen ze waren meteen niet te vertrouwen. De overheid heeft nu zelf de grootste bende van heel Nederland zeer rijkelijk gefinancierd en ze trekken alle en dan ook alle partijen mee los dat maar eens op want hoe gaat zoiets verder.Er zijn duizenden slachtoffers zoals Caroline. Je/U krijgt van ons alle steun maak maar een website waar we op kunnen reageren.Hou vol !

Wij pikken dit ook niet langer.Dit kan gewoon echt niet door de beugel.
Jaap K.
De gemeenten staan nu boven de overheid dat zijn pas zorgen.
Jan-Willem
Klokkenluiders hebben positieve lef ,kracht en doorzettingsvermogen daar heb je tenminste echt wat aan.Zij verdienen zeer zeker een betere behandeling en respect. Want zij hebben het bij het rechte eind en zijn wel te vertrouwen.Beste mevr. Raat we zijn je dankbaar voor het feit wat u onthult heeft en eindelijk de waarheid over onze gemeente naar buiten heeft gebracht.Onze complimenten voor uw standvastigheid u helpt hier heel veel mensen mee. U heeft de strijd al gewonnen hoor.
Edgar
De grootste geestelijke stoornis die we hier nu kennen en die toegevoegd moet worden aan de dsm is de wegkijk afwijking.Een zeer ernstige aandoening.Het is echt schandalig dat er zo weinig burgers en gemeenten toekijken en gewoon weglopen.Je ziet dat het gedrag van de teams verkeerd en strafbaar is.Deze groepsaanpak en grove privacyschending openbaar toelaten levert hele grote nadelen op voor de gehele zorg in Nederland.

Alles verslechtert er door.Mevr. raat heeft een mooie opening gemaakt die verandering zou moeten opleveren.Het overkomt velen ze hebben de volledige macht over de inwoners in Nederland in handen gekregen en het personeel wordt er aan de binnekant echt niet mooier door.
Edgar
ZO VEEL BURGERS
Hans
Dit kabinet moet eens een beetje voorzichtiger zijn.

De meeste cursussen in de bemoeizorg zijn vrij toegankelijk ook voor vrijwilligers,boa's,politie,brandweer,werkgevers,zorgpersoneel,wijkteams,ggz, alle gemeente ambtenaren zelfs wijkbewoners krijgen tips van de hulpverleners en niet te vergeten burgernetters waar het grootste risico zit.

Je wordt daar echt opgeleid tot crimineel.

Als je hier niet op tijd ingrijpt dan worden deze problemen onoplosbaar.De trucjes (de leugens de vallen die je mag zetten voor iemand) die je daar leert zijn overal voor te gebruiken.je mag aanhoudelijk contact zoeken.Dit is echt supergevaarlijk en onveilig.Het motto van bemoeizorg is alles mag improviseer maar en die boodschap moet je natuurlijk nooit uitdragen.

En inderdaad niemand hoeft iets te melden want wij hebben permissie voor hetgeen wij doen we doen niets verkeerd wij doen nooit iets verkeerd het mag toch ?
Caroline Raat / jurist en onderzoeker
Die reactie van Kennedy is wel weer typerend. Ik heb nog nooit zelfs met haar gemaild. De gemeente heeft veel vaker naar mij geschreven dan ik ook aan de gemeente. En kijk eens hier naar het oordeel van de Raad van State over het functioneringsverslag van de burgemeester: http://bit.ly/2fjkjJp. Vindt die Kennedy mails met "haha!" normaal?



Helaas, ik moet aangifte tegen Kennedy overwegen. Ik ben niet paranoide, zij is gewoon een raadslid dat zich nergens in verdiept.
Trevor
Tsja. Ik woon niet eens in de buurt van Amersfoort, en ik ken de details niet, maar als iemand waarmee ik nooit gesproken heb mij paranoïde noemt haal ik gewoon mijn schouders op. Pas als hij/zij dat continu doet zou ik aan aanklacht wegens laster of zoiets overwegen.
Caroline Raat / jurist en onderzoeker
Tja, Trevor, ik ben de afgelopen jaren in en buiten de pers en de rechtzaal door deze gemeente voor de meest walgelijke dingen uitgemaakt, alleen maar om anderhalve ton te kunnen vorderen (wat dus niet lukte). Dus dit is de zoveelste druppel. En op een verjaardagsfeestje is zoiets nog wel wat anders dan als fractievoorzitter in Binnenlands Bestuur.
Walter
De wijkteams en de gemeenten in Amersfoort hebben zoveel privacyschending veroorzaakt we hebben echt bijna allemaal recht op een schadevergoeding echt alles ligt op straat.Dit is wel even erger dan de privaschending waar mevr. raat het over heeft.

Dat stelt nog niet zoveel voor.
JHAGM Sneuf van Toetellaere / bd
Mevr De Raat,troost U: de CU komt vandaag met het voorstel om de zorgkosten te verlichten terwijl juist o.l.v Arie Slob de geplofte coalitie besloten heeft de zorg op te blazen tot het huidige monster . Over schizofreen denken gesproken.PS Prof Kennedy was ook zo principieel: van de ene dag op de Andere van de VU naar de UvA overstappen: principe?meer geld...
Frits
De gemeenten en de ggz wijkteams die ze vast al om versterking hebben gevraagd maken bijna iedereen voor paranoide,gek of multicomplex uit als je ergens tegen in gaat of een klacht indient kijk er maar mee uit ze verzinnen zo wat met het hele netwerk.Vecht maar gewoon door wij staan achter je je doet dit niet alleen voor jezelf ook voor vele andere slachtoffers. !

Het moet wel rechtvaardig blijven. Sinds de decentralisatie zijn er geen mensenrechten meer en aan privacy hebben ze maling ze doen dit echt met opzet.het gedag van de gemeente is ver onder de maat en niet professioneel door de wijkteams hebben ze enorm veel macht gekregen om iemand de mond te snoeren.
Mr R.M. Dalmijn
Tijd voor een kop thee met een Bossche Bol.

Wil graag faciliteren in deze versnaperingen.

U allen in en met genegenheid groetend,
Hans van Wegen / BPA / Fractievoorzitter Burger Partij Amersfoort (BPA)
weer zo'n typisch geval van een gemeenteraad die aan dezelfde in huis juristen vraagt of ze hun eigen, eerdere advies wel juist vinden!



neem een een andere slager en merk dan het verschil in zijn vlees.



.
Joost / respect mevr. Raat pak ze aan !
Bij een Mr. die dit versnaperingen noemt kun je beter niet op de thee gaan.

Je kunt het beste bij de overheid aankloppen of de ombudsman.

Zo krijgen ze een beter beeld van wat er gaande is.
Caroline Raat / jurist en onderzoeker
Update: mw. Kennedy heeft gereageerd en gemeld dat ze e.e.a. niet zo heeft gezegd. Dus zal ik geen aangifte doen. Verder wil ze in gesprek over de beeldvorming die over mij is ontstaan. Wordt vervolgd?

Walter, de privacyschending betreft hele politierapporten waarin ik als slachtoffer figureer die doodleuk aan de dader gestuurd zouden worden. Een jaar later een andere politierapport tegen de zin van de politie-expert in openbaar maken en aan de dader sturen. Mijn aangifte daarover is door de gemeente gelekt naar de krant, die mij daarvoor waarschuwde. Verder bestookt de gemeente me al vier jaar met procedures waarin ik - volgens de rechtbank onterecht - word beticht van rechtsmisbruik, zelfverrijking, chantage en meer fraais. Steeds deurwaarders op de stoep die steeds 10.000 euro willen hebben binnen twee dagen vanwege een 'verzonnen overtreding'. De dader actief waarschuwen voor de komst van de politie zodat hij even zijn gestalk kan staken. Dat ik niet paranoide ben geworden, is een waar wonder. Ik bagatelliseer het datalek van de zorggegevens toch ook niet? Alletwee is erg. Van mij mogen die mensen ook een vergoeding krijgen!
Jurgen
Veel succes maar blijf een beetje wantrouwig en op je hoede omdat er heel veel bewoners zijn met dezelfde ervaringen en haatgevoelens naar de gemeente toe !

Ze willen hun goede naam houden.

En het in de doofpot stoppen op deze manier.
Ruud Mak
Beste mevr. Raat dit moet u niet accepteren dit is gewoon te erg deze gemeente gaat te ver zoals zoveel gemeenten.
John
Als je verder gaat procederen dan trek je de hele beerput open en die is heel erg diep dat willen ze natuurlijk graag voorkomen.
deze keer niet belangrijk - / 033 eidinggevende
in Amersfoort beheersen zeggen en schrijven 2 juristen al 15 jaar het spel als geen ander.

zowel burgemeester als onwetende college leden en zelfs de griffier lopen hier al jaren en jaren braaf achter aan

de grootste fractie in de gemeenteraad van amersfoort, en dat is D66, snapt het overigens ook niet.

Caroline Raat / jurist en onderzoeker
Update: mevrouw Kennedy wilde het alleen maar over mij hebben, want, zo schrijft ze met haar raadsmailadres in haar hoedanigheid als raadslid, ze heeft geen verstand van juridische procedures. Antwoord ik aan de gemeenteraad dat ik graag met de fractievoorzitters wil spreken over het beeld dat ik en diverse andere 'Amersfoortse slachtoffers' van deze gemeente hebben. En dat de kwestie gaat om juridische procedures het gesprek daar toch ook over zal moeten gaan. Heb ook uitgelegd dat - ook al zien raadsleden dat soms anders - hun taak toch echt een juridische is: zij nemen juridische besluiten en stellen verordeningen vast, die de burgers binden. Dus dan moet je je toch een beetje in het recht willen verdiepen of je op zijn minst goed en objectief laten adviseren. Mevrouw Kennedy boos. Zij had mij volgens haar (als raadslid met haar raadsmail, mij ongevraagd tutoyerend) prive gemaild, ik mocht de raadsleden niet mailen, want uiteraard mag zij in Binnenlands Bestuur mijn privacy schenden, maar ja, zij is dan ook raadslid. Zij wil het niet over juridische dingen hebben, want die snapt ze niet. Oftewel ik geloof dat het gesprek niet doorgaat.
Jurgen / we houden niet van meelopers en wegkijkers maar van durvers die anders zijn klasse mevr. Raat
Het zou goed zijn als we in alle woonplaatsen een Caroline Raat hadden want mensen als u hebben we nodig !

Het is overal dezelfde criminele boel bij de gemeenten moet je niet zijn om te praten over een probleem of klacht. Ze doen nu alles op eigen houtje en noteren wat voor henzelf goed uitpakt.
Advertentie