Advertentie

Jos van Rey stapt naar Hoge Raad

Oud-VVD-politicus Jos van Rey legt zich niet neer bij zijn veroordeling in hoger beroep tot een jaar voorwaardelijke celstraf. Hij gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Dat liet zijn advocaat Gitte Stevens dinsdag weten.

02 januari 2018

Oud-VVD-politicus Jos van Rey legt zich niet neer bij zijn veroordeling in hoger beroep tot een jaar voorwaardelijke celstraf. Hij gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Dat liet zijn advocaat Gitte Stevens dinsdag weten.

Corruptie en fraude
Het gerechtshof in Den Haag achtte bewezen dat de Limburger zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

Onverteerbaar

Stevens laat weten dat ze namens Van Rey cassatie heeft aangetekend tegen het arrest van het Haagse gerechtshof op 20 december, omdat een aantal zaken voor haar cliënt 'onverteerbaar' is. 'Zo putte het hof bijvoorbeeld bewijs uit een verklaring die een getuige had afgelegd bij de rijksrecherche terwijl deze getuige later volledig onderuit is gehaald tijdens een nader verhoor ten overstaan van de rechter-commissaris', aldus Stevens. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J.de Niet / Strat.Adviseur
Jammer genoeg kan de Hoge Raad geen hogere straf uitspreken. Dat is volgens mij de reden waarom Van Rey zijn heil daar zoekt. Wat er valt voor hem alleen maar iets te winnen. Hooguit verwijst de Hoge Raad de zaak terug naar een ander gerechtshof. Die dan het hele circus opnieuw zal doen. Van Rey kost de belastingbetaler dus rond de 100.000 euro met deze rechtsgang.
Bernard
Wat een onzinreactie van de heer De Niet; de heer Van Rey heeft als een ieder het volste recht om in hoger beroep te gaan. Zo werkt ons rechtssysteem.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Het OM heeft zich in deze zaak te veel laten leiden door de media en de publieke opinie. Het Gerechtshof heeft fouten gemaakt en heeft onvoldoende afstand genomen in deze geruchtmakende zaak. Net als ieder heeft Jos van Rey recht op een objectieve rechtsgang waarbij het gaat om een veroordeling op basis van aantoonbare feiten. Een democratische rechtsstraat mag best iets kosten, velen hebben daarvoor zelfs hun leven gegeven. Er mag best meegewogen worden dat Van Rey publiekelijk al aan de schandpaal was genageld.
Advertentie