Advertentie

Jos van Rey geweigerd in functioneringscommissie

De partij van Van Rey had hem als kandidaat voor de commissie naar voren geschoven, die het functioneren van de Roermondse burgemeester Rianne Donders (CDA) moet gaan evalueren.

13 mei 2016

Politicus Jos van Rey is als raadslid in Roermond niet welkom in een nieuwe gemeentelijke commissie. De liberaal, tegen wie het Openbaar Ministerie dinsdag twee jaar cel eiste wegens onder meer corruptie, kreeg donderdagavond niet het vertrouwen van de Roermondse gemeenteraad. Daarbij wordt verwezen naar 'de actualiteit', zonder dat dit verder gespecificeerd wordt.

Functioneren burgmeester Donders
De partij van Van Rey had hem als kandidaat voor de commissie naar voren geschoven, die het functioneren van de Roermondse burgemeester Rianne Donders (CDA) moet gaan evalueren. De commissie gaat nu aan de slag, maar dan zonder de inbreng van Van Rey’s fractie, oppositiepartij LVR. Deze weigerde namelijk om nog deel van de nieuwe commissie uit te maken. De partij gaat nu een eigen evaluatie doen naar het functioneren van de burgemeester. (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

T. ten Klooster
Het lijkt me zinvol dat die partij eens een evaluatie gaat doen naar het 'functioneren' van de eigen leider en de eigen partij.
Willem / AS
Bijzonder al dat zijn partij hem naar voren schuift (hebben ze daar allemaal boter op het hoofd?) maar helemaal dat de heer Van Rey zich naar voren láát schuiven. Hij had gezien de lopende rechtszaak de eer aan zichzelf moeten houden en zich niet beschikbaar moeten stellen (los van of hij al dan niet wordt veroordeeld)
Jan Smeets / lezer
Er is geen enkele reden om Jos van Rey uit te sluiten. Wat bij hem (vooral niet eigenlijk) is aangetroffen, vind je bij velen in het openbaar bestuur, als daar ook eens de loep op wordt gelegd. In het artikel wordt van corruptie gesproken, terwijl het OM slechts vindt dat hij zich daarvoor vatbaar heeft gemaakt door een reeds jarenlange vriendschap voort te zetten toen Van Rey wethouder werd.
King Slee / schapenkop
Raad en coalitie van Roermond zijn een karikatuur van een gemeentebestuur. De Raad telt 8 fracties, de coalitie bestaat uit 7 fracties. Dat was de enige manier op de partij van Van Rey (10 van de 21 zetels) uit het college te houden.



De coalitie van Roermond sluit willens en wetens bijna de helft van haar inwoners buiten. En dat gaat zich onherroepelijk wreken als over 2 jaar een nieuwe Raad moet worden gekozen.
Jack
De LVR, de partij van Van Rey, is in de Roermondse raad permanent bezig om de boel te frustreren en dient motie van wantrouwen na motie van wantrouwen in. Jos van Rey hield geen enkele rekening met andersdenkenden, al had hij maar één stem meer.

Democratisch gezien had men hem misschien moeten betrekken bij de functioneringscommissie, maar moreel gezien heeft hij zijn krediet verspeeld. Alleen al doordat hij heeft gezegd dat hij met burgemeester Donders de vloer aanveegt. Zijn doel is om iedereen die niet ja knikt, van het toneel te laten verdwijnen.
Henk Donkers / medewerker
Ik heb begrepen dat van Rey in het verleden als adviseur van een vertrouwenscommissie in het geniep de sollicitatievragen van de commissie aan één van de kandidaten (die van zijn voorkeur dus0 heeft doorgespeeld.

Als je niet door hebt dat dat niet kan en blijft volhouden dat iedereen dat doet dan begrijp je niet wat normen en waarden zijn. Als dit echt bij alle burgemeestersbenoemingen voorkomt dan moeten we daar wat aan doen. je kunt je er in elk geval niet achter verschuilen.

Dan is het toch ook niet raar als je niet meer welkom bent in een vertrouwenscommissie. Vertrouwen geschaad is exit lidmaatschap.

Hendrik
Tja, vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Bijzonder dat Van Rey dat niet in de gaten heeft. Maar ja, hij bekijkt alles door de bril van vermeend onrecht dat hem is aangedaan terwijl hij niet doorheeft welke schade hij onderhand heeft aangericht voor Roermond.
Advertentie