Advertentie

Jos van Rey gaat ook in hoger beroep

Na het Openbaar Ministerie (OM) gaat nu ook ex-VVD-politicus Jos van Rey in hoger beroep tegen de veroordeling door de rechtbank in Rotterdam tot 240 uur taakstraf.

20 juli 2016

Na het Openbaar Ministerie (OM) gaat nu ook ex-VVD-politicus Jos van Rey in hoger beroep tegen de veroordeling door de rechtbank in Rotterdam tot 240 uur taakstraf. Dat laat Van Rey woensdag via zijn advocate Gitte Stevens weten. Van Rey besloot tot het hoger beroep omdat ook het OM in beroep gaat. Mocht het OM afzien van dat beroep, dan zal ook Jos van Rey zijn beslissing heroverwegen, laat zijn raadsvrouwe weten.

Werkstraf
De rechtbank oordeelde dat Van Rey zich heeft laten omkopen door zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol, die daarvoor werd veroordeeld tot 100 uur werkstraf. Verder lekte hij uit een vertrouwenscommissie en is schuldig bevonden aan stembusfraude. Het OM had twee jaar cel geëist wegens voor omkoping, verkiezingsfraude en witwassen. Stevens had vrijspraak bepleit. (ANP)

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henk de B.
Als het Om zijn hoger beroep intrekt, zal Van Rey overwegen dat ook te doen. Wat een arrogante stellingname is dit en wat een minachting van het OM. Het OM maakt, uiterssrd, een eigen inschatting van de zaak bij het beslissen tot instelling van hoger beroep. En Van Rey heeft nog steeds niet geleerd, dat hij een toontje lager moet zingen. Wanneer breekt dat moment aan?
alexander / ambtenaar
Inderdaad meeliften op het beroep van het OM. Goedkoop en risicoloos. Naar de bühne uitstralen dat hij alles heeft geprobeerd om zijn onrechtvaardige veroordeling van tafel te krijgen. Hij beheerst het politieke handwerk en dat is wat de gemiddelde burger zo tegenstaat in de politiek.
K. de Beer / adviseur
Wat dhr. Van Rey goed moet afwegen is dat het Gerechtshof wel eens een hogere straf kan opleggen dan de Rechtbank. En eerlijk gezegd gun ik hem dat ook wel want een taakstraf vind ik toch wel aan de lichte kant. Waar T-shirt criminelen succesvol via de pluk ze wetgeving worden opgejaagd, mag deze witte boorden crimineel ook zijn voordeeltjes worden ontnomen.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Zelfreflectie en eruditie waren toch al niet de kenmerken van Jos van Rey. Het lijkt mij voor Jos wel goed om eens 240 uur taakstraf uit te voeren in de gezondheidszorg of bij natuurbeheer. Helaas kan hij niet meer het Maasdal herstellen, dat hij als bestuurder mee heeft helpen verkloten, o.a. door aanleg van de A73.
rené van domburg / gewezen/toekomstig raadslid
Hier lijkt tbs wel op zijn plaats, een beetje realiteitszin zou hem misschien bijgebracht kunnen worden, overigens een vacuüm wordt altijd gevuld integer of niet.
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Jos van Rey heeft m.i. al een godsvermogen uitgegeven aan zijn advocatenteam en bij een geaccepteerde veroordeling, ook al is dat maar 240 uur taakstraf, raakt hij niet alleen zijn recht op vrijspraak en rehabilitatie kwijt, maar ook zijn recht op een schadevergoeding voor 4 jaar procederen en dat laatste is natuurlijk niet gering.
Advertentie