Advertentie

Jantine Kriens genoemd als directievoorzitter VNG

De Rotterdamse wethouder Jantine Kriens is de meest waarschijnlijke kandidaat om Ralph Pans op te volgen als voorzitter van de directieraad van de VNG.

13 maart 2013

Jantine Kriens zou de enige overgebleven kandidaat zijn om Ralph Pans op te volgen als voorzitter van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Wethouder financiën
Dit is volgens het NRC bevestigd door verschillende bronnen. De 58-jarige Kriens is momenteel wethouder financiën in Rotterdam. Van 2002 tot 2006 was ze raadslid namens de PvdA in Rotterdam. Van 2006 tot 2010 was ze wethouder van Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang.
 

Benoeming
De voordracht moet nog goedgekeurd worden door een adviescommissie van de VNG. Daarna kan het VNG-bestuur overgaan tot de uiteindelijke benoeming. Kriens is momenteel al lid van het VNG-bestuur.

Afscheid
Ralph Pans heeft op 1 februari zijn werkzaamheden voor de VNG neergelegd en is sinds 1 maart als Staatsraad aangesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Pans is tien jaar directieraadsvoorzitter geweest bij de VNG. Donderdag 14 maart neemt hij officieel afscheid van de VNG.

Reacties: 22

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Mr R.M. Dalmijn
Kan de moderator ingrijpen. De onzinnige en rancuneuze reacties ontsieren BB. Bovendien werpen ze een kwalijk licht op de doelgroep van bedoeld medium. Het meest onthutsende is de vloed aan stompzinnige reacties op het overlijden van een wethouder geweest, zo een onderwerp dient in het geheel niet voor reacties vatbaar te zijn. Dit staat in schril contrast met de respons op serieuze het Binnenlandse Bestuur betreffende onderwerpen. Kort en goed neem uzelve serieus en benoem een Censor.
Mr R.M. Dalmijn
Geachte anonimi, overigens ook een overheersend verschijnsel op dit gremium, wanneer een ieder zich kan beheersen tot de zaak en de personen met rust laat zal dat een enorme kwaliteitsverbetering zijn. Nu is het vaak insinuerend, beschadigend en onder de gordel. Mijn behoefte aan een Censor wordt ingegeven door de stompzinnige , en bij anonimi, per definitie lafhartige commentaren , dat schaadt de status van overheidsdienaren, en geeft diegenen die het toch al niet zo op deze dienaren hebben voorzien onbedoeld ammunitie ter onderbouwing van bij hen heersende scepsis. Overigens worden op veel Duitse sites anonimi geweerd.
Kaas !
alweer een Pvda'er op een hoge post, gaat lekker zo.

Frank / verantwoordelijke
@Dalmijn, kennelijk bent u gevoelig voor inhoud en kwaliteit, het verraadt in zekere zin een klassieke opleiding. De behoefte aan een Censor, zoasl u het keurig duidt lijkt volstrekt overbodig. Ik acht de kwaliteit van de lezer dermate dat deze prima in staat zal blijken te zijn, het koren van het kaf te scheiden. Ikzelf ben voor duidelijke, klare taal. Ik noem graag man en paard waneer het om misstanden gaat. Beschadigend of niet, wat mij betreft staat er geen maat op corruptie en fraude. Mocht iemand zich daardoor aangesproken, danwel beschadigd voelen, dan is ons rechtssysteem erop ingericht om daarin iets te betekenen. Het stilzwijgen echter verraadt iets anders. Wanneer je geknipt en geschoren wordt kun je maar beter stil blijven zitten. Overigens een simpele constatering op het gegeven dat er in het bestuurderssysteem iets mis zou zijn, blijkt dat misstanden bij voortduring mensenwerk zal blijken te zijn. Dus uiteindelijk kom je toch weer bij personen uit. Maar kennelijk weet ook u als geen ander dat bestuurders niet graag op hun falen worden aangesproken. Terwijl de belastingbetaler dat toch echt wel mag eisen.
Frank / verantwoordelijke
Geachte @Ra, dat heb ik ook haha .. Maar mij bekruipt een beetje het gevoel, dat de conformist in @Dalmijn het op wil nemen voor de mensen die middels deze reacties onder vuur liggen. En er niet voor kiezen om zichzelf te verdedigen middels ditzelfde gremium. Begrijpelijk overigens.. want het zijn ook maar reacties. Daar staat tegenover dat klagers via de daartoe bestemde kanalen wel om opheldering en verantwoording vragen, en die vervolgens dan ook niet krijgen. De arrogantie van de macht zogezegd. En daar zal wel iets aan gedaan moeten worden. Het dunkt mij dat zelfs @Dalmijn daar niets tegenin zou kunnen brengen
Frank / verantwoordelijke
Ik sluit me overigens wel bij de stellingname van @Hans aan dat je de nieuwe directievoorzitter wel de kans moet geven om zichzelf waar te maken, en aan te tonen dat he niet weer 'oude wijn is in nieuwe zakken'. Vooringenomenheid is niet het goede voorbeeld. Daarvan heb ik zelf genoeg tegenover me aan getroffen. Overigens is de heer Dalmijn voor mij net zo anoniem als alle andere reactiegevers. Laten we hopen dat met het aanbreken van een nieuwe lente er ook bij het VNG een frisse wind gaat waaien. Mee eens of niet?.. @Dalmijn.
henk
Ik ben ook wel benieuwd naar de salarissen en vergoedingen bij de vng. Het moet toch mogelijk zijn om de salarissen daar in te zien. Om te beginnen moet je de geldbronnen kennen. Ik heb er weinig verstand van, maar het lijkt me dat er 2 grote financiers zijn. Den haag en de gemeentes. Hoeveel geld gaat hier jaarlijks heen.......
henk
met wat rekenwerk en aannames is wel een schatting te maken.even googlen en het financieel jaarverslag geeft aanknopingspunten. http://www.vng.nl/files/vng/vng/Documenten/actue …



een paar opvallende punten:

- alles gaat heel goed;

- veel blabla

- bijna 80% van de inkomsten gaat op aan salarissen en activiteitskosten

- hogere inhuur van personeel van derden :) 1,022 miljoen

- fte 237

- salarissen 13.736.000 (excl sociale lasten en pensioenlasten en overige personeelskosten)

- gemiddeld 5800 euro
henk
@ martien,ik ga volledig met je redenering mee. De stelling is zeer waarschijnlijk. Moeten de opdrachten aan die adviesclubjes trouwens niet worden aanbesteed? En wat nu? Is het een idee een journalist te betrekken..... Lijkt me wel een smeuig verhaal met heel veel vragen.... En het grappige is dat de vng al die vragen zelf oproept en er blijkbaar geen echte controle is.
henk
@ martien, veel succes
Frank / verantwoordelijke
Geachte @Dalmijn, dank voor die bloemen.. oftewel uw prozaische lofuitingen, hoewel ik een zeker sarcasme bespeur. Helaas gaat het idd niet meer om inhoud, maar om verpakking als ik u zo 'belees'. Mooie woorden, en wellicht kun je daar in het publieke domein ver mee komen. Ik, voor mezelf sprekend, hou het doorgaans liever simpel, eenvoudig maar vooral duidelijk. De boodschap richting het VNG met Mw. Kriens voorop en in haar kielzog het 'verbonden' BING, mag duidelijk zijn. U als geletterde zou eens te rade moeten gaan waar u bij zou willen horen. Niet als beroepsuitoefenaar, maar als mens. Ik hoef het niet te weten, Als u er maar ooit achter weet te komen, dat is meer dan voldoende.
henk
vng king bing..... lekker diffuus allemaal. wie heeft hier belang bij? de vng wellicht?

overigens vind ik de vng een overbodig orgaan en na 100 jaar niet meer van deze tijd.
henk
vng king bing..... lekker diffuus allemaal. wie heeft hier belang bij? de vng wellicht?

overigens vind ik de vng een overbodig orgaan en na 100 jaar niet meer van deze tijd.
Kaas !
@Martien Driessen op 14 maart 2013 09:21



ik zou reaguurders met titel niet te serieus nemen, is meestal een steekje los an.

henk
Ik werk nu 28 jaar bij de gemeente maar wat een ongelooflijke soepzooi begint het te worden. En hierbij gaat het altijd om mensen en zijn reorganisaties, herindelingen bekende en veel toegepaste afleidingsmanoevres. Ook hier zie je een voorbeeld. Daar waar het rot is, gaan we lekker door met vriendjespolitiek en duistere relaties tussen vng en king. Om ervoor te zorgen dat we dit soort benoemingen erdoor krijgen, en de kern van de vng , king misere niet hoeven aan te pakken, gaat plassterk maar gekke dingen roepen over samenvoegingen van gemeentes. Meneer plassterk moet toch eens leren dat daar waar het rot is, je moet beginnen met opschonen. Een mooi onderzoek zou dit zijn voor de rekenkamer........
Kaas !
@Martien Driessen op 16 maart 2013 09:49



hahaha, ik voeg me graag bij je gekkenlegertje, het establishment keihard dus anoniem de waarheid zeggen, dat zal ze leren..
J. Kop
De VNG heeft een directieraad van 2 personen.

Een is voorzitter, die de vergaderingen leidt.

De andere is vice-voorzitter, die bij afwezigheid van de voorzitter de directieraad mag leiden.



Wat een klucht.

Maar ook: Wat een bak met geld kost deze flauwekul.
Frank / verantwoordelijke
@Martien, @a, Ik afficheer me nooit met anderen, tenminste niet graag of onnodig, maar voor dit soort bestuurders waar we hier mee te maken hebben, geldt de kwalificatie van een zekere politicus die zijn oprechtheid met de dood heeft moeten bekopen, dat "ze geen knip voor de neus waard zijn"..
Mr R.M. Dalmijn
Ha Koene Ridders van Reactie,

Ik ben de afgelopen weken onder de indruk geraakt van uw zeldzame talenten; zo een focus op spel en bal en op zo een subtiele wijze speler en aanverwanten op de meest hoffelijke wijze vermijdend. Hulde. De lyriek van uw geestesvruchten de dictie van uw tekst; onovertroffen. Daarnaast de krachtige onderbouwing van uw stelllingen de ragfijne syntheses van uw forsende en jaloersmakende analyses; proficiat. Vooral het sobere niet provocerende taalgebruik valt op; de spelonken van uw brein, zo in te niet vallend bij Academie bezoekers, op Da Vinci achtig niveau. Dit alles gevoegd bij de zo altruistische karakterstructuur een persoonlijkheid waar krenkingen, verdrietjes en rancune volledig vreemd aan is; de complete mens. De Schepping in zijn uiterste vorm, de publieke dienaar op zijn hoogtepunt , de vredestichter in huis en regio. Ineens begreep ik uw aller hang naar het anonieme; soberheid, de verlegenheid met de eigen grootheid; zo helemaal Fransiscus I



Ik droom nu reeds van prominente invloedrijke plaatsen voor u allen binnen het publieke domein; u kunt het! U begrijpt dat uw niveau voor mij volstrekt onhaalbaar is omwille waarvan ik mij uit deze speelse polimiek van argumenten, diepgang, lichtvoetige argumentatie maar bovenal respectvolle bejegening van de opponent terugtrek.

Kees
Wat mij opvalt en een beetje triest is dat (1) mr Dalmeijer niet 1 inhoudelijk argument gebruikt pro of contra en dat zou je toch wel van een jurist mogen verwachten(2) Dat personen gedwongen worden onder de verkeerde kop te reageren omdat het oorspronkelijke artikel om voor mij onbegrijpelijke redenen is verwijderd want de reacties waren inhoudelijk to the point, eerlijk en zeker niet kwetsend of zo. Zo schep je een beeld, terecht of onterecht dat je aan censuur doet.
Fritz
Goh, dat verwacht je toch niet. Het baantjescircuit van de PvdA blijkt weer perfect te werken.
Kritikus / Geen Hagenees
Business as usual in de top van de VNG. De 3 bestuurderspartijen zijn weer in evenwicht met Jorritsma (VVD), de Vet (CDA) en Kriens (PvdA).
Advertentie