of 59221 LinkedIn

Inzetten oud-politici geen probleem

Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) liet weten dat hij op grote schaal oud-politici inzet voor dergelijke functies en dat hij daarmee zal doorgaan. Hij let daarbij niet op hun politieke kleur, onderstreepte hij.
2 reacties

Met het inzetten van oud-politici voor adviesorganen van de overheid is niets mis. Er is geen enkele reden om niet gebruik te maken van hun kennis en ervaring. Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) zei dat donderdag in de Tweede Kamer. Hij reageerde op een opmerking van SP-Kamerlid Renske Leijten.

Baantjes toespelen
Volgens Leijten wordt met de benoeming van de voormalige Haagse wethouder Marnix Norder in het 'aanjaagteam langer zelfstandig wonen' de schijn gewekt van ‘elkaar baantjes toespelen’. Het aanjaagteam dat Norder leidt, moet zorgen dat regionale initiatieven tot stand komen om ouderen en mensen die zorg nodig hebben langer thuis te laten wonen.

Doorgaan met inzetten
Blok liet weten dat hij op grote schaal oud-politici inzet voor dergelijke functies en dat hij daarmee zal doorgaan. Hij let daarbij niet op hun politieke kleur, onderstreepte hij. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fritz op
Voor zover mij bekend is ongeveer 2% van de bevolking lid van een politieke partij. Van die partijleden is slechts een fractie ook daadwerkelijk politiek actief. Binnen die marginale groep worden allerlei baantjes verdeeld. Meer dan 98% van de Nederlandse bevolking staat daarbij buitenspel. Als dat niet 'elkaar baantjes toespelen' is, wat is het dan wel? Het feit dat politici dit niet willen zien, zegt m.i. voldoende.
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
Het is mooi dat Stef Blok niet naar de politieke kleur kijkt bij z'n selectie.

Minder mooi is dat er ook ternauwernood wordt gekeken naar geschiktheid voor de functie; zowel naar de aard als naar de inhoud wordt niet gekeken.