of 59221 LinkedIn

Inspectierapporten brandveiligheid Rotterdam openbaar

Burgemeester Achmed Aboutaleb wil burgers meer openheid geven over wat bedrijven en instellingen doen aan brandveiligheid. De rapporten zijn in te zien op de website rijnmondveilig.nl.
1 reactie

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb maakt maandag van 455 bedrijven en instellingen in de stad de inspectiegegevens over de brandveiligheid openbaar. De rapporten daarover waren voorheen voor burgers niet direct in te zien. Die moesten dan eerst een beroep doen op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Meer openheid
Aboutaleb wil burgers meer openheid geven over wat bedrijven en instellingen doen aan brandveiligheid: ‘Als wij de Rotterdammers echt serieus nemen en verwachten dat ze meewerken aan het veiligheidsbeleid, wil ik ook dat ze over de juiste informatie beschikken. Waarom zouden mensen niet mogen weten of ze in hun buurt veilig kunnen uitgaan bij een horecagelegenheid of hun kind veilig naar een crèche kunnen brengen? De rapporten zijn immers gemaakt met overheidsgeld.’

Inspectierapporten
De rapporten zijn in te zien op de website rijnmondveilig.nl. Het gaat om inspectierapporten van musea, horecagelegenheden, stadions en kinderopvangcentra. Deze worden door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gecontroleerd op allerlei wettelijke brandveiligheidseisen. Per pand is tot een half jaar terug te zien of er op het gebied van brandveiligheid overtredingen zijn geconstateerd.

Naleving brandveiligheidseisen
In de rapporten staat onder meer hoe het is gesteld met vluchtroutes, de bouwkundige staat en de brandblussers. ‘Het openbaar maken van inspectieresultaten kan bijdragen aan de naleving van brandveiligheidseisen’, aldus Aboutaleb. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Frank op
Wat een hypocriet mannetje ook, die Aboutaleb. Toen enige jaren terug een ambtenaar alarm sloeg over de brandonveiligheid op Rotterdamse mosliminternaten, regelde hij - samen met toenmalig wethouder Karakus - dat deze klokkenluider oneervol werd ontslagen. Het is dat de rechter die beslissing vernietigde, anders had deze ambtenaar nog steeds werkloos thuis gezeten.

Maar dan nu mooie praatjes lopen te verkondigen over 'transparantie', 'burgers serieus nemen' en zo.
Aboutaleb spreekt met dubbele tong. Bepaald niet de 1e keer !