Advertentie

In Valkenswaard is de Harleydag terecht verboden

De rechter in Den Bosch heeft dat donderdag bepaald in een kort geding dat de organisatie tegen burgemeester Anton Ederveen had aangespannen omdat de vergunning werd afgepakt uit vrees voor de komst van rivaliserende motorbendes.

17 april 2014

De Harleydag van dit jaar in Valkenswaard heeft de gemeente terecht verboden. De rechter in Den Bosch heeft dat donderdag bepaald in een kort geding dat de organisatie tegen burgemeester Anton Ederveen had aangespannen omdat de vergunning werd afgepakt uit vrees voor de komst van rivaliserende motorbendes.

Motivering
De motivering van de rechter is nog niet bekend, die komt volgende week. Volgens de politie is de drukbezochte Harleydag in het centrum van Valkenswaard het ideale podium voor een confrontatie tussen de Hells Angels en hun aartsrivalen, de Bandidos, die zich recent in Nederland hebben gevestigd. De burgemeester durfde het risico vanwege het negatieve advies niet aan.

Alle motorevenementen

Het negatieve advies van de politie Oost-Brabant geldt voor alle motorevenementen in april en mei. Eerder werden ook motorevenementen in Aarle-Rixtel en Veldhoven verboden.


7e editie
De 7e editie van de Harleydag in Valkenswaard was gepland op 26 april. De organisatie vreest door het verbod en de uitspraak van de rechter voor het voortbestaan van het evenement.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Karelsen / belastingdeurwaarder
Laat de motivering van de rechter los op voetbalwedstrijden en het gehele voetbal wordt in Nederland verboden !
Stephan
Voetbal criminaliteit is blijkbaar een normaal verschijnsel. Inzet van 1500 man politie of een treinstel slopen is normaal. Ik heb nog nooit tijdens een motorevenement enige vorm van agressie gezien, meegemaakt of achteraf vernomen dat het uit hand was gelopen.

Voetbalwedstrijden = 100% rotzooi trappen en er ook nog mee wegkomen.

Advertentie