of 59221 LinkedIn

In Tubbergen ‘mag’ vuurwerk ’s ochtends al

In de gemeente Tubbergen mag je op oudejaarsdag nog gewoon vanaf 10.00 knallen met vuurwerk, althans volgens de gemeente. Niet volgens de wet, want sinds het Vuurwerkbesluit is dat tijdstip naar 18.00 verschoven. De gemeente heeft de tekst nog niet aangepast.

Vuurwerkliefhebbers worden in Tubbergen op het verkeerde been gezet, door de gemeente notabene. Terwijl het sinds de aanpassing van het Vuurwerkbesluit verboden is om voor 18.00 uur knallers en siervuurwerk te ontsteken, lijkt dat niet te gelden voor Tubbergen. Op de gemeentelijke website staan namelijk nog steeds te lezen: ‘Alleen met Oud en Nieuw op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur mag u goedgekeurd consumentenvuurwerk afsteken.’

Verontschuldiging

In de krant de Tubantia verontschuldigt burgemeester Mervyn Stegers zich. ‘De website van de gemeente wordt zo snel mogelijk aangepast,’ zegt hij tegen de krant op dinsdag 30 december. Op oudejaarsdag staat de tekst echter nog steeds online op de gemeentesite, ondanks de melding: aangepast op 31 december 2014.
 
Weinig handhaving

Overigens bleek onlangs dat slechts een fractie van de gemeenten extra gaat handhaven op oudejaarsdag. Onderzoek van de NOS wees namelijk uit dat van de 256 gemeenten die reageerden op de enquête, slechts 25 zeiden extra agenten of bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) in te zetten voor de handhaving van het verbod. 194 gemeenten zeggen het ‘normale’ aantal agenten of boa’s in te zetten. 14 gemeenten zeggen het afsteekverbod tussen 10.00 en 18.00 uur niet te gaan handhaven en 23 hebben nog niet besloten.

 

Update: De gemeente heeft de website op 31 december om 11.00 aangepast.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
De website is bij veel gemeenten nog steeds een ondergeschoven kindje....