Advertentie

Hulp voor gemeenten bij Turkse spanningen

Tijdens de bijeenkomst is gehamerd op het belang van extra alertheid bij de gemeenten. De ministeries hebben gemeenten ook bijgepraat over de internationale ontwikkelingen, zodat de lokale overheden de gebeurtenissen kunnen plaatsen. Dat is onder meer van belang als na de zomer veel Turkse Nederlanders terugkeren van hun vakantie in Turkije.

27 juli 2016

Gemeenten met Turkse Nederlanders krijgen steun en advies van de landelijke overheid bij het in de hand houden van de spanningen binnen de Turkse gemeenschap. Vertegenwoordigers van een aantal gemeenten, ministeries en de politie hebben daar woensdag over gesproken in Utrecht.

Na de vakantie
Tijdens de bijeenkomst is gehamerd op het belang van extra alertheid bij de gemeenten. De ministeries hebben gemeenten ook bijgepraat over de internationale ontwikkelingen, zodat de lokale overheden de gebeurtenissen kunnen plaatsen. Dat is onder meer van belang als na de zomer veel Turkse Nederlanders terugkeren van hun vakantie in Turkije.


Onrust
De gemeenten hebben ook advies gekregen over hoe om te gaan met de onrust en hoe men in gesprek kan blijven met de verschillende groepen Turkse Nederlanders. (ANP)

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Vincent de Ruijter
Ik zie drie opmerkingen en alle drie zijn zo onzinnig als ik weet niet wat.



@ Ab: die heterogeniteit geldt voor ieder gemeenschap, de gemene deler die i.c. de Turken hebben is de Turkse nationaliteit en/of afkomst. Niet hun politieke voorkeur!



@ Gerbert: De Grijze Wolven zijn geen terroristen, maar de aanhangers van de rechtse politieke partij MHP, te vergelijken met de PVV hier in Nederland. Jouw "nette" Feyenoord supporters zingen zelf notabene verheerlijkend over Hamasssssss...



@ Hans: enigszins mee eens, maar je kunt van de Nederturken niet verwachten dat zij hun roots na 1 of 2 generaties helemaal loslaten. En dat ze hier geen energie in hun toekomst steken is onzin, getuige het stijgende opleidingsniveau en investeringen van de Turken hier in Nederland.
Kees Stikvoort
Laten de gemeenten om te beginnen eerst maar eens de Turkse vlaggen verbieden.

Oostenrijk geeft het goede voorbeeld !

http://www.dailysabah.com/europe/2016/07/28/aust …
Vincent de Ruijter
Nog zo'n onzinnige opmerking. Is dan echt iedereen zijn verstand kwijt in dit land? Zien jullie nou niet in dat het juist dit soort ideeën en uitspraken zijn die de verdeeldheid en polarisatie in de hand werken?
Mw Dikkers
In gesprek gaan en blijven kan helemaal geen kwaad. Wel het tolereren van groepen die in de Nederlandse straten demonstraties houden met buitenlandse vlaggen.

Het is de derde, vierde generatie die problemen heeft met de inhoud van de Nederlandse samenleving. Wat ik niet begrijp waarom deze groep niet het Nederlandse paspoort inlevert en naar zijn/haar roots terugkeert. De huidige situatie meteen de kop indrukken en duidelijk maken (overheid, lokale overheid) welke spelregels Nederland heeft.
Karel van Klaveren
Ali B: in Turkije is de president zijn verstand in ieder geval wel kwijt.

Maar..., moet jij geen liedjes gaan bleren, in plaats van hier te reageren?
dingemans / ambtenaar
Waarom wordt hier gesproken van "Turkse gemeenschap" terwijl uit alles blijkt dat er nauwelijks sprake is van een Turkse gemeenschap. De groep lijkt me onderling te verdeeld en heterogeen om aanspraak te kunnen maken op het predicaat "gemeenschap".
Gerben
En waar gaat die hulp van de ministeries dan uit bestaan ?

Sociale Zaken: Asscher komt niet verder dan oproepen tot kalmte.

Justitie: Van der Steur weet niet waarover hij praat.

Binnenlandse zaken: Plasterk is overspannen en zijn vervanger Blok zal het allemaal aan zijn reet roesten.



Of gaat de heilige Aboutaleb weer een van zijn gratuite praatjes afsteken ? Verder dan dat komt hij niet. Terroristische organisaties als Grijze Wolven en Hamas kunnen al vlaggenzwaaiend gewoon in Rotterdam protesteren. Aboutaleb staat erbij en kijkt ernaar.

Maar o wee, als Feijenoordsupporters een netjes aangevraagde demonstratie houden. Dan vindt deze kut-marokkaan het opeens nodig om direct in te grijpen en en ruim 300 te laten opsluiten in de cel.
Hans Veenberg / projecteleider ICT
Het begint een beetje lachwekkend te worden. Spanningen binnen de Turkse aanwezigheid in Nederland bewijzen dat veel Turken nog steeds meer bezig zijn met hun moederland dan met het land waar ze hun energie in horen te steken.
Advertentie