of 59232 LinkedIn

Hoogwerker Oosterwolde stond niet in vergunning

Voor de hoogwerker die omviel bij een evenement in Oldebroek was geen vergunning verleend. Bij het ongeluk viel een dode en meerder zwaargewonden.
2 reacties

Voor het gebruik van de hoogwerker die zaterdag in Oosterwolde omviel tijdens een jaarlijks oldtimerevenement, was niet specifiek een vergunning aangevraagd. De hoogwerker maakte al wel jaren deel uit van het evenement, zei een woordvoerster van de gemeente Oldebroek, waar Oosterwolde onder valt, zondag.

Voorgaande jaren

Voor het evenement zelf was in 2014 wel een vergunning afgegeven voor drie jaar, maar de hoogwerker stond daarin niet gemeld. Ook in voorgaande jaren werd de hoogwerker niet specifiek vermeld, aldus de woordvoerster.

Dode 

Door het ongeval overleed een 48-jarige man en raakten elf mensen gewond. Twee zijn zwaar gewond.

De bestuurder van de hoogwerker is door de politie gehoord. Volgens de lokale media was de machinist zeer ervaren, maar stond de hoogwerker mogelijk niet stabiel, waardoor hij naar voren kantelde. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Ja hoor, met vergunning was alles goed gegaan. Trouns, de overheid wil toch minder regels? Het wachten is op het instorten van al die vergunningvrije aanbouwen. En straks, alshet bouwtoezicht geprivatiseerd is, hele gebouwen. Want. Wie betaalt bepaalt en dan knijp je toch een oogje toe?
Door p op
Was het ongeluk voorkomen als de hoogwerker wel in de vergunning had gestaan?
Denk het niet...