Advertentie

'Hoofddoekverbod voor agenten en rechters'

Het aankomende kabinet is van plan een hoofddoekverbod voor rechters, officieren van justitie en agenten in te voeren. Ook komt er een algeheel boerkaverbod, schrijft De Telegraaf op basis van ingewijden.

30 september 2010

Proef
Trouw schrijft dat toegelaten migranten voortaan op proef naar Nederland komen. Ze krijgen een Nederlanderschap voor vijf jaar. Wie binnen die periode een misdrijf pleegt waar een straf van meer dan twaalf jaar cel op staat, moet het land uit.

Uitkering

De ww-uitkering en het ontslagrecht worden voorlopig ongemoeid gelaten, maar daar kan nog verandering in komen. Via een toeslag op de energierekening moet geld worden verzameld voor subsidies aan windmolens en zonne-energie.

Dierenpolitie

Volgens Trouw komt er een dierenpolitie van vijfhonderd agenten. Dierenmishandeling wordt volgens De Telegraaf strenger aangepakt. Ook wordt gezocht naar een alternatief voor de ontpoldering van de Hedwigepolder in Zeeland. Dat laatste kan een poging zijn CDA-dissident Ad Koppejan binnenboord te houden, hij heeft zich altijd verzet tegen het onder water zetten van de polder.

Bron: Nieuws.nl

Reacties: 12

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

johan
Geen enkel probleem met hooddoekjes (sommige draagsters zien er erg sexy uit met die dingen) Maar in functie bij de RM, OM en overige neutrale functies binnen de overheid moet de hoofddoek naar mijn mening worden verboden. Wij zijn een volk dat ook met zijn/haar gezicht communiceert. Dus voor de burka is hier in Nederland geen plaats. Die vrouwen moeten dat zelf niet willen. Zij discrimineren dove mensen, die graag naar de lippen kijken om mensen te kunnen verstaan.
Philip Langbroek
Dat hoofddoekjes verbod voor agenten en rechters is onzinnig. Er leven 900.000 moslims in dit land. Er komen langzamerhand een 2e en 3e generaties uit die immigrantengroepen die politie agent willen worden of advocaat of rechter. En die er nog goed in zijn ook. De politie heeft die mensen nodig omdat zij laten zien dat integratie zin heeft, Dat het niet gaat om de politie tegenover moslims. Dat geldt ook voor officieren van justitie en rechters. Moet dat nu zo? Het meest stompzinnige is zo nog wel, dat zo moslimmannen wel voor dit soort functies in aanmerking kunnen komen, maar die overwegend hardwerkende concencieuze meisjes (die tegenwoordig ook rechten studeren!) niet. Wilders! tel je zegeningen!
Wieweet
@Jan, sufferd, dus we moeten maar nergens iets van zeggen en zeker niets doen uit angst voor de Al Qaida. Je bent toch niet goed bij je hoofd als dat je reden is om je mond te houden.
Monique
@wieweet
helemaal met je eens.
De reactie val Al Qaida zegt iets over de tolerantie van de islam.
rt / jurist
Kan iemand mij uitleggen wat het probleem is van die hoofddoekjes. Als mensen zich druk maken om probleemmarokkanen gaat dat vooral over de rotjongens, en zelden over de Marokkaanse meisjes.

Ik vermoed trouwens dat er vooral in Limburg nog voldoende nonnen op straat lopen, die uit religieus oogpunt een hoofddoek of kap ophebben. Wilders komt daar vandaan. Gaat Wilders ook aan de katholieke nonnen uitleggen dat dat zij die 'kopvodden' af moeten leggen??

dirk van galen
Natuurlijk is dit een goede zaak. Mensen hoeven zich in ons land niet onder doeken te verschuilen. Je wilt weten met wie je te maken hebt, zo simpel is dat. Als wij als Nederlanders in bijv. Turkije of Marokko komen, wordt er van vrouwen ook verwacht dat zij hun benen bedekt laten......en dat terwijl de temp. daar toch meestal niet uitnodigend toe is. Gewoon aanpassen dus in het land waar je verblijft!
Carola
Gut, zit me net af te vragen waar we het nu over moeten gaan hebben als het boerkaverbod is ingevoerd. Weg nationale zeikhobby. Heeft iemand al een ander zeuronderwerp bedacht. Bij voorkeur over moslims, dat scoort namelijk zo lekker in de media. En dan graag met wat opruiende woorden zoals de kopvoddentax, die hakte er ook flink in. Misschien kunnen we nu die baarden van de moslimmannen gaan verbieden. Want wie weet, zit er wel een bom in verborgen? Hoe kun je weten of zo'n baardman wel echt de persoon is als de baard op zijn paspoort? Weet iemand nog een lekker bekkend scheldwoord, beter als het belegen baardmannetje? Omgekeerde luizenpruik? Nee, te lang. Toch maar overlaten aan de geblondeerde goeroe. Die heeft daar meer talent voor.
Anoniem / Lerares Maatschappijleer
Dom dat mensen hier intrappen...

Een rechter heeft als sinds het bestaan van de eerste rechter nooit een hoofddoek mogen dragen. Dit omdat een rechter neutraal moet zijn. Met het dragen van een hoofddoek geef je al een bepaalde voorkeur. Als rechter mag je niet eens met een klein kruisje om je nek heen de rechtszaal binnen lopen. Geert Wilders speelt hier vooral op de laag opgeleide mensen in omdat zij dat vaak niet weten (veel hoofdopgeleide mensen ook niet hoor trouwen).
Jan
@Henkie
Ik begrijp je niet, ik zie steeds meer nonnekes in de straten. Alleen kan ik niet meer zien uit welk klooster zij afkomstig zijn..... Ik zie hun zelfs achter de kassa bij Albert Heijn zitten.... Zou het kloosterleven dan toch niet meer zo goed zijn als vroeger?
Paul Hart
Goeie actie van Blonde Greet.

Als Bruin 1 dan ook gelijk een verbod legt op roomse kruisjes, kuise grefo-rokken en joodse davidssterren zijn we helemaal klaar.

Scheiding van kerk en staat!
A. van den Heuvel / Zelfstandig adviseur
@Paul vd Hart
Even voor de goede orde Paul: dat verbod bestaat al lang. Het is rechters, officieren van justitie en politie-agenten verboden religieuze uitingen te dragen, zoals de roomse kruisjes en davidsterren waarover je het hebt. Alleen viel tot nu toe de hoofddoek er niet onder, omdat het niet zonder meer als religieuze uiting wordt gezien. Dat gaat nu veranderen. Maar uit jouw reactie lijkt het alsof je meent dat alleen de hoofddoek verboden is en de rest niet. Dat klopt dus niet.
Jan / ambtenaar
Ooit een rechter, officier van justitie of politieagent met een hoofddoek gezien? Ze bestaan niet eens! Louter opjuttende symboolpolitiek. En wat is het effect: straks krijgen we aanslagen van fanatieke moslims in Nederland (net al aangekondigd door Al Qaida: we gaan Nederland een lesje leren). Bedankt Geert. Ik begrijp nu ineens wat Meindert Fennema bedoelde met "Tovenaarsleerling" in de titel van zijn boek over Wilders. Geert roept krachten op die hij niet meer kan beheersen. Je kunt het ook de self fullfilling prophecy noemen. Nogmaals: bedankt Geert en al die onbenullen die op hem gestemd hebben!
Advertentie