Advertentie

Hilversumse raadsleden bedreigd om opvang asielzoekers

Diverse Hilversumse raadsleven zijn bedreigd omdat ze voor de opvang van vluchtelingen in de gemeente zijn. De bedreigingen kwamen vooral binnen via e-mail en sociale media.

28 januari 2016

Diverse Hilversumse raadsleven zijn bedreigd omdat ze voor de opvang van vluchtelingen in de gemeente zijn. Dat meldt Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes in het NOS Radio 1 Journaal. De bedreigingen kwamen vooral binnen via e-mail en sociale media.

Grens overschreden
De voltallige gemeenteraad van Hilversum heeft verklaard dat de bedreigingen 'een grens overschrijden' en 'alleen maar angst zaaien.' Broertjes ontving zelf ook bedreigingen. Hij staat achter de verklaring van de gemeenteraad. 'Het is een verklaring van solidariteit dat bedreigingen volstrekt onacceptabel zijn in een democratie als Nederland.'

Geen aangifte 

De raadsleden hebben geen aangifte gedaan van de bedreigingen. Broertjes ontving volgens NOS kritiek omdat hij te weinig zou optreden tegen bedreigingen. De burgemeester stelt echter dat niet alle bedreigingen bij hem zijn bekendgemaakt. 'Als ik het niet weet, is het heel moeilijk om in actie te komen. Maar er is inmiddels over gesproken, en het is nu uit de wereld.'


Bedreigingen geen aanleiding voor besluit
De Gooi en Vechtstreek gaat minder asielzoekers opvangen dan aanvankelijk is afgesproken met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).  Volgens Broertjes is dat besluit niet genomen door de bedreigingen. 'Nee, dat is niet zo, dat heeft er niks mee te maken', zegt hij. 'Maar het heeft natuurlijk wel te maken met het draagvlak dat kantelt, ook in Het Gooi. 

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Gerton van Unnik / Fractievoorzitter Duurzame StadsBelangen
Vorig jaar nog poging gedaan om aangifte te doen van bedreiging door islamradicaal (inclusief de quenelle, de nieuwe islamfascistische groet) op Facebook “We hebben je op de korrel, je hoort binnenkort van ons,” maar dat vond de politie Gooi en Vechtstreek geen bedreiging.
Norbert
Wederom 'met dank aan Wilders'. Dit moet bij iedere bedreiging die verband houdt met een beslissing netreffende vluchtelingenopvang opgemerkt worden. En 'de fans' hoeven geen Pavlov-reactie te geven op deze opmerking.
Frank
Heeft burgemeester Broertjes de problemen met de Marokkaanse jongeren in Hilversum-Noord al opgelost ?
t. faber / gepensioneerd
O.k. dan. Toch nog een "Pavlovreactie". Kennelijk beschouwt dhr./mevr. Norbert reacties op zijn opmerkingen bij voorbaat beneden alle peil en wil hij/zij hiermee niet geconfronteerd worden. Kortom, tegenspraak lijkt niet gewenst. Komt me zo langzamerhand heel bekend voor. Kennelijk typerend voor de biotoop waarin dhr./mevr. Norbert zich prettig voelt.
Advertentie