of 59232 LinkedIn

Hilversum denkt na over monument vliegramp

Hilversum overweegt een blijvend monument in de gemeente te plaatsen voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. In het bijzonder wil de gemeente daarmee de 13 slachtoffers uit Hilversum gedenken, aldus een woordvoerster.
 
 
1 reactie

Hilversum overweegt een blijvend monument in de gemeente te plaatsen voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. In het bijzonder wil de gemeente daarmee de 13 slachtoffers uit Hilversum gedenken, aldus een woordvoerster.

 

 

 Volgende week zondag is er in de St. Vituskerk tevens een herdenkingsbijeenkomst voor de Hilversumse slachtoffers. Over de invulling hiervan wordt nog met de nabestaanden overlegd. 

Voorafgaand aan de bijeenkomst is door enkele Hilversummers een stille tocht georganiseerd, die begint op het Laapersveld. De organisatoren zeggen al een kleine duizend aanmeldingen te hebben. Deelnemers is gevraagd witte kleding te dragen.

 

Rechtstreeks op tv

De eucharistieviering in de Sint Vituskerk in Hilversum is zondag rechtstreeks op televisie bij Omroep RKK. Tijdens de mis zal voorganger pastoor Jules Dresmé ingaan op de rouw en het verdriet na de vliegtuigramp in Oekraïne. Voor de viering begint zendt RKK ook een geloofsgesprek met Dresmé uit over boosheid, veroordeling, omarming en troost.

 

Ook algemene herdenking

In de Sint Vituskerk is op zondag 17 augustus ook een algemene herdenking voor de slachtoffers van de vliegramp. Deze bijeenkomst is voor zover de gemeente donderdag wist niet op tv te zien. Hilversum is samen met de nabestaanden nog bezig om de herdenking in te vullen. Aan de algemene herdenking gaat een stille tocht door Hilversum vooraf. Omdat de gemeente heel veel belangstelling voor deze tocht en de bijeenkomst verwacht, wordt een deel van het centrum van Hilversum volgende week zondag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De Hilversumse kerk is volgens de parochie ondertussen een 'centrum van rouw' geworden. Vele duizenden mensen hebben de condoleanceregisters in de kerk al getekend. De Mariakapel in de kerk dient in elk geval tot 17 augustus als herdenkingskapel en is elke dag open.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ra op
Alsjeblieft geen monument, we weten nou wel hoe betrokken we zijn.