Advertentie

'Heikele homozaken binnen jaar geregeld'

Negen partijen hebben in het zogenoemde Roze Stembusakkoord afgesproken om discriminerende zaken die homo's aangaan binnen een jaar op te lossen.

03 september 2012

Negen politieke partijen hebben maandag beloofd dat ze vijf heikele homozaken binnen een jaar regelen. Zo mogen er op 3 september 2013 geen ambtenaren meer zijn die weigeren een homohuwelijk te sluiten. Ook moet er tegen die tijd op scholen verplichte voorlichting zijn over seksualiteit en seksuele diversiteit.

Docenten weggestuurd

Verder moet de zogeheten enkele-feitconstructie zijn afgeschaft, zodat er geen leerlingen en docenten meer mogen worden geweigerd of weggestuurd vanwege hun seksuele gerichtheid. De andere punten gaan over onder meer lesbisch ouderschap.


Roze stembusakkoord

Het 'roze stembusakkoord' is een idee van GroenLinks-leider Jolande Sap dat vervolgens onder leiding van homobelangenorganisatie COC is opgesteld. ,,Eindelijk zijn we af van de gijzeling door de christelijke partijen. Met sommige zaken zijn we al 18 jaar bezig. Verspilde tijd'', aldus Sap. Behalve GroenLinks staan ook de VVD, PvdA, PVV, SP, D66, de Partij voor de Dieren, 50Plus en DPK achter de afspraken.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
heikele homozaken binnenkort geregeld, klinkt verontrustend
True
oh en Sap, ik voel me niet gegijzeld door christenen, wel door socialisten als jij, met je mondsnoerwetjes en politieke processen, ik kots van jullie

Mr R.M. Dalmijn
Beangstigend om te zien dat oude totalitaire technieken weer van stal worden gehaald. De vijand , 60 armzaligen in getal, dient geknecht, vernederd en ontslagen te worden het heilige bevel van onverlichte lieden als Sap en Bergkamp heeft geklonken. Kansloos het individuele geweten. Minuscuul het respect voor miljoenen andersdenkenden en gelovigen. Heb overigens geen van de ondertekenaars ooit iets horen beweren over het te werk stellen van pedosexuelen binnen een kinderopvangverblijf of een lagere school. Ben benieuwd waar die geaardheid past in onze grondwet.
pieter / wegkijker
Zo, weer een groot probleem opgelost dankzij de daadkracht van onze koene politici. Onze samenleving kan nu tenminste weer goed functioneren.

O ja, het ritueel slachten moet nog even worden geregeld. Mevrouw Thieme neigt nu naar 3 zetels, dus dat moet een peuleschil zijn. Ik hoop niet dat onze islamitische medeburgers zich gaan roeren. Ik ben bang dat de knietjes dan wat slapper worden.
Toine van Bergen / Lid Provinciale Staten Gelderland
Het ritueel slachten en besnijdenisrituelen van jonge kinderen mis ik in dit rijtje daadkrachtige maatregelen. Dat dit nog steeds mogelijk is in dit land ligt echt niet alleen aan een lobby van islamieten. Ook orthodoxe Joden houden dit tot nu toe tegen.
Jan Keijzer
Bijna iedere partij heeft de wens om tot dereguleren te komen en toch grijpt de Tweede Kamer weer naar het middel "de wet". Het is overigens de vraag of dit middel wel toereikend is. Want colleges zullen vervolgens de wet moeten toepassen. Steeds vaker zie je dat colleges en burgemeesters hun eigen weg gaan en de wet naast zich neerleggen. In de uitvoering van het immigratiebeleid zijn talloze voorbeelden aan te wijzen. Waarom zouden colleges van overwegend christelijke signatuur deze wet willen uitvoeren? Daarnaast zal ieder ontslag getoetst kunnen worden bij de rechter. Maar gaat de meerderheid van de Tweede Kamer kan dan zeggen: "Wij hebben het geregeld". Terwijl er het feitelijk nog niets is geregeld. Tweede kamer voer deze wet niet in, maar laat het over aan het lokale gemeentelijke beleid om hierin een oplossing te vinden. Er wordt de komende jaren zoveel belangrijkere zaken gedecentraliseerd.
gerrie
Zet de televisie maar gewoon aan. Vol met homo's
Jan
Typisch GroenLInks: non-problemen willen regelen om op te vallen in de verkiezingsstrijd.
Advertentie