of 59221 LinkedIn

Han Polman verkenner in Den Bosch

Han Polman, commissaris van de Koning in Zeeland, gaat kijken hoe Den Bosch een nieuw gemeentebestuur kan krijgen.
2 reacties

Er komt een verkenner om te kijken hoe Den Bosch een nieuw stadsbestuur kan krijgen. Het is Han Polman, commissaris van de Koning in Zeeland. Dat heeft de Brabantse hoofdstad zondag bekendgemaakt. Polman was eerder dit jaar verkenner in Den Haag, waar de gemeenteraadsverkiezingen een moeilijke uitslag hadden opgeleverd.

Vijf partijen vijf zetels
De inwoners van Den Bosch gingen woensdag naar de stembus. Vijf partijen wonnen vijf zetels: D66, VVD, CDA en de lokale partijen Bosch Belang en Rosmalen Belang. De Bossche raad telt 39 zetels.

Herindeling
Den Bosch krijgt een nieuwe gemeenteraad, omdat de stad er op 1 januari een deel van Maasdonk bij krijgt. Die buurgemeente wordt opgeheven. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bossche Bol op
Dat wordt dus een 4 partijencollege, dat is niet zo moeilijk. De 2 lokale partijen, aangevuld met VVD en CDA. D66 valt buiten de boot, hadden ze maar niet zo stommoeten zijn om een partijgenoot als verkenner te halen.
Door Evert op
Schnabbelaar. Blijkbaar hou je als commissaris een zee van tijd over om bij te beunen. Kun je zien dat die lui ontzettend weinig doen.