Advertentie

'Half miljoen ontslagpremie niet ontfatsoenlijk hoog'

De ontslagvergoeding van een half miljoen euro die de gemeente Beverwijk aan een ex-ambtenaar in 2007 meegaf, was niet 'onfatsoenlijk hoog'. Dat liet het college van burgemeester en wethouders weten na vragen van VVD-raadslid Frans Koster.

10 augustus 2009
Raad niet ingelicht
De ambtenaar kreeg het bedrag in 2007 na een dienstverband van zes jaar mee. De raad was hierover nooit ingelicht. De zaak kwam onlangs aan het licht via de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

'Ontzettend hoog'
De VVD-fractie noemt het een 'ontzettend hoog bedrag' en vond in het feit dat de raad hierover nooit is geïnformeerd aanleiding tot het stellen van vragen.

Niet bewust achtergehouden
Volgens het college is gebruik gemaakt van een correcte vertrekregeling. Wel erkent het te hebben verzuimd de gemeenteraad tijdig te informeren, maar de informatie is volgens het college niet bewust achtergehouden.

Onderste steen
Koster noemt het antwoord van het college 'verschuilend' en wil hoe dan ook de onderste steen boven hebben. Na het zomerreces wil hij er een vergadering aan wijden.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

W.Wilkens
Nee, dat is natuurlijk niet onafatsoenlijk hoog.
En de gemeenteraad niet informeren, kan uiterard een keertje voorkomen. Hij is per slot van rekening nog maar sinds 1851 het hoofd van de gemeente.
Paul / projectleider
Kantonrechtersformule is iets in de trant van 1 maand salaris per gewerkt jaar.
Conclusie: de ontslagen ambtenaar had een salaris van een miljoen per jaar?
ir. A.S. den Boer / raadslid Rijnwoude
ongekend! en ook nog doodleuk melden dat dit niet onfatsoenlijk is. het probleem is dat fatsoen uit ons land wordt weggeregeerd door bestuurders als in Beverwijk. ben benieuwd hoe zij hun handelen gaan rechtvaardigen...
Advertentie