Advertentie

Groningen wil reis parlementariërs naar noorden betalen

In een poging de hoorzitting over gaswinning en aardbevingen in de provincie Groningen te houden, biedt Commissaris van de Koning Max van den Berg aan de kosten te betalen.

06 december 2013

De provincie Groningen is bereid om de kosten van een hoorzitting over de gaswinning in Groningen voor haar rekening te nemen als de Kamerleden dan wel naar Groningen willen komen. Max van den Berg, Commissaris van de Koning, laat vrijdag zijn woordvoerder berichtgeving daarover in het Dagblad van het Noorden bevestigen.

Werkbezoek combineren

De reis naar Groningen zou volgens een deel van de Kamerleden te duur en te tijdrovend zijn. Het Groningse Kamerlid Tjeerd van Dekken (PvdA) opperde het idee om de zitting in Groningen zelf te houden en die te combineren met een werkbezoek. Bij de zitting, die nu in Den Haag gepland staat, kunnen bewoners en deskundigen hun mening geven over de gaswinning.


Kwestie leeft enorm

Van den Berg vindt het jammer dat een deel van de Kamerleden niet naar Groningen wil komen. ,,De kwestie leeft hier enorm”, zegt hij in de krant. Het zou volgens de Commissaris een beetje raar zijn, maar als het de politici over de streep kan trekken dan wil de provincie de beurs wel trekken.
 
Omkeren 

De provincie hekelt ook de reden dat het te veel tijd kost om naar Groningen te komen. Bestuurders uit Groningen, Limburg en Zeeland maken volgens Van den Berg regelmatig de tocht richting Den Haag. ,,Ik zou zeggen: keer het eens om.”

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Fred (ambtenaar) / ambtenaar
Moet kunnen toch? Voor die €.0,19 / km!
A. Pars / financieel medewerker
Anders vergoed je de bewoners uit Groningen toch de uren en de reiskosten naar Den Haag!
John / Adm. medewerker
Te zot voor woorden.

Schandalig gewoon.
Sjoerd Visser
Te gek voor woorden. Degene die zoiets bedenkt spoort niet...net als de N.S (Niet Sporen).

Kamerleden krijgen al meer dan genoeg geld...veel meer als ze eigenlijk verdienen! En dan wil men ook nog de (naar alle waarschijnlijkheid 1e klas...c.q. taxi) reiskosten vergoeden. Je merkt dat men steeds gekker wordt op hoger niveau. Waarschijnlijk door die ijle lucht waardoor te weinig zuurstof in de hersenen.
Liever vandaag nog dan morgen
Dit is de slechtste regering ooit!

Advertentie