of 59232 LinkedIn

Groningen maakt van Martinitoren één groot potlood

De toren wordt één groot potlood. Bestuurders van de gemeente en onderwijsinstellingen gaan via sociale media foto's van het potlood verspreiden en steunen zo de actie.
1 reactie

Op de Martinitoren in Groningen wordt vrijdagavond een groot potlood geprojecteerd. Dat is volgens de gemeente Groningen een statement voor de vrijheid van meningsuiting.

Bruisende sfeer

Bjorn Eerkes, docent aan de Groningse kunstacademie Minerva, is de bedenker van het plan. ,,In Groningen heerst een bruisende sfeer die alleen in vrijheid kan bestaan", zegt hij. Er is juist voor vrijdagavond gekozen omdat er dan duizenden bezoekers aan de voet van de Martinitoren staan tijdens het openluchtconcert Eurosonic Air.
 
Foto's maken 

Het potlood wordt met lasers geprojecteerd op de Martinitoren en is rond half acht het beste te zien omdat dan de andere lichten op de Grote Markt en de Martinitoren worden gedoofd. Bestuurders van de gemeente en onderwijsinstellingen gaan via sociale media foto's van het potlood verspreiden en steunen zo de actie. Een potlood staat symbool voor de vrijheid van meningsuiting, zeker sinds de aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo. Tijdens massale demonstraties die daarop volgden hielden veel mensen een potlood in de lucht. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door PVV stemmer op
alleen het rode potlood in het stemhokje maakt indruk, de rest is zinloos gejank.