of 59232 LinkedIn

Graag drie tweets bij uw sollicitatiebrief

De nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur (M/V) moet snel 'to-the-point' kunnen komen. Daarom moet de sollicitant bij brief en cv drie visies in 140 tekens bijvoegen. Genodigden dienen ook nog een 'pecha kucha'-presentatie te geven.

De nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur (M/V) moet snel 'to-the-point' kunnen komen. Daarom moet de sollicitant bij brief en cv drie visies in 140 tekens bijvoegen. Genodigden dienen ook nog een 'pecha kucha'-presentatie te geven.

140 tekens
Druten zoekt een opvolger voor de vertrokken gemeentesecretaris Hans Driessen. Volgens de functieomschrijving moet de nieuwe gemeentesecretaris onder andere kunnen 'argumenteren, verleiden en overtuigen', in een zo plat mogelijke organisatie. Loco-gemeentesecretaris Henk Cornelissen vond het daarom wel passend om van sollicitanten te vragen om wat extra's, naast de reguliere sollicitatie: 'Naast de brief en CV verzoeken wij u in 140 tekens uw visie te geven op de gemeentelijke overheid, in 140 tekens uw visie op een moderne werkorganisatie en in 140 tekens uw visie op de ambtenaar van de toekomst. Indien u uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek vragen wij u het bovenstaande aan de selectie- en adviescommissie door middel van een pecha kucha te presenteren.' Een pecha kucha is een presentatie van maximaal twintig beelden met twintig seconden uitleg.

To-the-point
Cornelissen vindt het belangrijk dat sollicitanten kort van stof kunnen zijn. "En 140 tekens heeft natuurlijk alles met Twitter te maken. Helder, concreet en to-the-point kunnen zijn is belangrijk. We willen ook laten zien dat we een moderne organisatie zijn." Volgens Cornellissen zijn zowel de gemeente als individuele bestuurders en beleidsambtenaren actief met op Twitter. Maar de feitelijke motivatie en de cv blijven het uitgangspunt. "De eisen zijn wel leidend." Maar de drie 'tweets' zeggen volgens hem wel veel over een kandidaat. "Het biedt een kijkje in zijn keuken. En ook een pecha kucha geeft een beeld van hoe een kandidaat iets onder woorden kan brengen."

Nog een week
Over het aantal reactie kan Cornelissen nog niets zeggen. kandidaten hebben tot 4 september de tijd om te reageren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Aanvullend @Annemariek:
http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-orga …

Dus eigenlijk liever: Gezocht stevige kandidaat met goed oprecht vaderschapsgevoel! En u hoeft (nog) niet te kunnen tweeten, indien nodig helpen wij u daar graag bij!
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
@Annemariek - optimistisch is prima, toekomstgericht is prima, maar realistisch is ook een vereiste en je klinkt me erg naiief. Verdiep je eens in de realiteit waarbij er op een gegeven moment binnen de overheid "anders" naar invulling van bestuursfuncties werd gekeken en aangesteld. Het werd sneller, "professioneler", meer bedrijfslevengericht en dat hebben we met zijn allen mogen aanschouwen. De reden om binnen de overheid te werken werd anders, was niet langer de drive van maatschappelijk betrokken. Er werd meer ruimte gegeven voor hogere toelagen, meer bonussen, meer macht. Kijk naar Vestia, kijk naar de dramatische aanbestedingstrajecten, kijk naar hoe er binnen de belastingdienst nog wordt gecontroleerd. Ja, de drie tweets gaan we ontvangen van vast een snelle jongen die helemaal in deze tijd staat, die weet hoe die iets krom recht moet l.... En hopelijk ook met een maatschappelijke drive met iets minder ego en behoefte aan zelfontplooiing/verrijking...tweet, tweet, tweet...
Door Annemariek Nijs (procesoptimist) op
Druten! Trek je maar nix aan van al die negatieve reacties. Het is heel prijzenswaardig dat jullie het lef hebben om de procedure anders vorm te geven. Negatief doen is makkelijk. Misschien dat de evaluatie van het traject ook leerzaam is voor andere gemeenten die worstelen met hun traditionele procedures. Succes en ik lees graag hoe het jullie en de kandidaten is bevallen!!
Door van Koll (burger van dit vreemde land) op
Aan alle voorgaande reageerders

En toch gaat het tegenwoordig zo.
De mensen die nu opgeleid worden in deze maatschappij worden beoordeeld op hun presentatie.

Zoon is gezakt voor zijn opleiding. Het oordeel van de commissie was: het ziet er allemaal prima uit maar de presentatie laat te wensen over.

Dus het gaat niet om de inhoud maar om het buitenkantje tegenwoordig.
Ook al ontkent u dat.

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Ze zoeken dus een snelle "jongen (M/V)" in een trage beslissingsorganisatie? Een soort van autoverkoper die zijn charmes weet te gebruiken om zelfs op nonsense verhalen te kunnen scoren!?!?!? Volgens mijn is het daarop juist mis gegaan bij de diverse bouwcoorperaties. Snelle jongens, snel scoren en de shit achterlaten. Volgens mij is het belangrijker om stevig, betrouwbaar en integer te zijn dan dat je een snelle tweet en presentatie kunt geven. Wellicht toch nog maar eens die procedure overdenken. Veel wijsheid toegewenst!
Door Burger (Waarnemer) op
Een platte gemeente met een platte organisatie in een plat land zoekt een platte gemeentesecretaris zonder diepgang of kennis. Plat zijn is voldoende....
Door Egbert (afdelingshoofd) op
Ik ben toe aan een volgende stap in mijn loopbaan en kijk rond o.a. naar een secretarisfunctie met een omvang tussen 15 en 25 duizend inwoners. De wijze waarop een gemeente zich presenteert in een vacaturetekst zegt veel over een gemeente. Zeg wie je bent en wat je zoekt en ga vooral niet quasi interessant doen. Het gaat om de inhoud en niet om de buitenkant. Nee de gemeente Druten wordt eht dus zeker niet!!!
Door R. M. Dalmijn op
Druten loopt aardig voorop bij de implementatie van de Participatie Wet van mevrouw Klijnsma. Of ambtelijke degelijkheid en serieuze aansturing bij en door de ideaaltypische sollicitant probleemloos zal zijn valt te bezien. Los daarvan is een originele frisse procedure natuurlijk wel heel aardig.
Door Opmerker op
Naschrift: zou Druten hebben gelezen dat PK eigenlijk "prietpraat" betekent.........?
Door Opmerker op
Ik heb twee punten (neen, gewone):
1. Wordt in Druten nog gewoon gewerkt?
2, @Gerrie heeft een helder pecha kucha punt
3. (hahaha). Modern meedoen in Druten en een drie maanden geleden nog denken dat PK een Survivalkoek uit het noodpakket was voor mensen op de Pika Kuko.
Ach nou ja.....het is droog hier in Arnhem, snel naar mijn powerpoint op het terras