Advertentie

Gewipt raadslid Rotterdam richt eigen partij op

Het Rotterdamse raadslid Jos Verveen, die eind vorig jaar uit de D66-fractie is gezet, is een eigen partij begonnen. Op zijn blog laat Verveen weten dat hij met Stadsinitiatief Rotterdam gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

03 januari 2018
Jos-Verveen.1.JPG

Het Rotterdamse raadslid Jos Verveen, dat eind vorig jaar uit de D66-fractie is gezet, is een eigen partij begonnen. Op zijn blog laat Verveen weten dat hij met Stadsinitiatief Rotterdam gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Referendum

Verveen wil dat Rotterdammers zich twee keer per jaar in een referendum kunnen uitspreken over 'ingrijpende besluiten'. Het raadslid denkt onder meer aan een referendum over een gemeentelijke bijdrage aan het nieuwe stadion van Feyenoord, milieuzones en de benoeming van een nieuwe Rotterdamse burgemeester in 2020.

Volgzaam

Verveen werd uit de D66-fractie gezet nadat hij een kritisch interview had gegeven aan het AD. Daarin verweet Verveen zijn fractiegenoten onder meer dat ze te volgzaam waren. Hij weigerde zijn zetel op te geven en besloot voorlopig door te gaan als Lijst Verveen. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

loek / v.m. jur.medew. gsd
@de links stemmende Norman Waalre. U heeft kennelijk nog nooit gehoord van de wet van oorzaak en gevolg.

De verkiezing van Trump die een kernoorlog of rassenrellen kan ontketenen. Inderdaad dat zou kunnen, maar waarom is Trump verkozen? Omdat in de jaren voorafgaand o.a. de kiezer niet dan wel onvoldoende werd gehoord en/of beloftes niet werden nagekomen. Daarnaast is de VS nagenoeg failliet en wil de macht niet opgeven terwijl oa. Rusland en China opkomend zijn. Maak elders oorlog en je verdient veel aan de te gebruiken wapens.

Dat u de Nederlandse kiezer dom acht, is uw probleem. Gedeeltelijk kunt u gelijk hebben gezien de verkiezingen in maart 2017 maar dat ligt aan uw eigen perceptie.

U stelt: Het grootste probleem van referenda is, dat een deel van de bevolking laag opgeleid en slecht geïnformeerd is, en daardoor onvoldoende kennis heeft, om zo direct deel te nemen aan beleidsvorming.

Dan begrijpt u niet wat een referendum voorstaat. Het is geen beleidsvorming maar een mening over een genomen of te nemen beslissing. Dus ja of nee.

Voorts stelt u: Daarom is het dringend nodig, dat alle onderwijsinstellingen via e-learning onderwijs gaan aanbieden, over staatsinrichting, argumentatieleer en politieke onderwerpen. Ook moeten daarover cursussen komen met basiskennis op radio en tv.

Er wordt m.i. al voldoende geïndoctrineerd. iemand die geïnteresseerd is in vlees, gaat naar de slager. Iemand die vis wil gaat dus niet naar de slager. U wilt ze allemaal of vlees of vis laten eten. Dat lijkt op de DDR.
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
@Norman: ook de kwaliteit van de raadsleden moet flink omhoog en beter betaald moeten worden dan nu het geval is. De Rotterdammers zèlf zouden zich overigens veel meer moeten gaan verdiepen in de 2 jaarlijkse begrotingen, zodat je kunt vernemen hoeveel geld er door pure onkunde over de balk wordt gesmeten in de gemeenteraad en dan wordt een referendum ook veel aantrekkelijker en een hogere opkomst. Het uittreden van Verveen heeft overigens tot gevolg dat de coalitie in Rotterdam nog verder is 'afgeslankt'.
Jan
Het wordt hoog tijd dat je op een partij gaat stemmen in plaats van op personen die op een partijlijst staan. Dus zodra een raadslid (of Kamerlid of lid van Provinciale Staten) uit een partij treedt of eruit gezet wordt, verliest hij dan zijn zetel.
Advertentie