Advertentie

Gevangenis voor oud-fractieleider VVD Stichtse Vecht

Kathalijne de Kruif, voormalig fractieleider van de VVD in Stichtse Vecht, is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden waarvan vijf voorwaardelijk. Ze kreeg ook een taakstraf van 240 uur.

10 maart 2016

Kathalijne de Kruif, voormalig fractieleider van de VVD in Stichtse Vecht, is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden waarvan vijf voorwaardelijk. Ze kreeg ook een taakstraf van 240 uur.

Witwassen
Volgens de rechtbank in Utrecht heeft De Kruif zich schuldig gemaakt aan witwassen en valsheid in geschrifte. Ze werd vrijgesproken van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighield met witwassen.
 

Wietkwekerijen
De rechtbank in Utrecht vindt bewezen dat De Kruif auto’s, een boot van 25.000 euro, een caravan en jet ski’s kocht, of op haar naam liet zetten. Die spullen waren betaald met geld dat was verdiend door de bende van haar vriend. Die bende runde volgens het Openbaar Ministerie zes wietkwekerijen in Hilversum, Veenendaal, De Bilt, Alkmaar en België.

Publieke functie
De Kruif wist dat het geld van wietteelt kwam. Bovendien heeft ze een koopovereenkomst vervalst, waarmee ze tijdens een verhoor wilde bewijzen dat ze de boot met eigen geld had gekocht. De rechtbank vindt dat extra ernstig omdat zij een publieke functie als politica had. Hoewel de rechtbank minder bewezen vindt dan de officier van justitie, werd daarom toch de hele strafeis gevolgd.

Beroep
De advocate van De Kruif vindt het een onbegrijpelijk vonnis en kondigt hoger beroep aan. Zij begrijpt niet hoe de rechtbank aangetoond kan vinden dat De Kruif wist dat het geld van wiet afkomstig was. De hoofdverdachte (46) en de vriend van De Kruif (43) kregen celstraffen van 3,5 jaar en 34 maanden. Tegen hen was 4,5 jaar en 3,5 jaar geëist. Zij waren vrij maar werden direct na de uitspraak weer vastgezet door de parketpolitie. Nog twee verdachten met een grotere rol kregen elk 2,5 jaar opgelegd. Tegen hen was drie jaar geëist. Vier anderen kregen werkstraffen en grotendeels voorwaardelijke celstraffen. (ANP)

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jakov
Mevrouw mag als taakstraf de sportkleding van de plaatselijke voetbalvereniging witwassen.
J de Vries / mederwerker
Eindelijk heeft het recht gezegend viert veel VVD ers zitten voor eigen geld en glorie.en niet voor het gewone volk.blijft gewoon op deze volgevreten rechtse partij stemmen dan komen er meer van deze criminelen op he pluch en daarna in de bak.
Michael
Geen enkel bewijs. En toch veroordeeld. Met een onvoorwaardelijke gevangenisstraf die gelijk is aan de periode van haar voorarrest.

Mevrouw mag zich terecht beklagen over dit politieke proces.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Hoe zo geen enkel bewijs. Er staat toch dat ze wist dat het geld van Wietteelt kwam en dat ze een koopovereenkomst heeft vervalst. De domme gans.
Retsiem / zittend pensioen ontvanger
Kiereweed dus
Advertentie