Advertentie

Gesprek Suna en Samsom heeft lucht niet geklaard

Samsom reageerde destijds hard op de verdenkingen. Hij zei dat Suna nooit meer volksvertegenwoordiger zou kunnen zijn en moest ,,wegwezen''.

06 juni 2014

De PvdA'ers Osman Suna en Diederik Samsom hebben donderdag weliswaar een goed gesprek gehad, maar de partijleider geeft daarvan geen juist beeld in de media. Dat zegt Suna. Het gesprek ging over het mogelijk ronselen van stemmen in Soest door Suna, waarover justitie donderdag bekendmaakte daar geen bewijs voor te hebben gevonden.

Geen excuses

Samsom reageerde destijds hard op de verdenkingen. Hij zei dat Suna nooit meer volksvertegenwoordiger zou kunnen zijn en moest ,,wegwezen''. Hij belde donderdag zijn partijgenoot op om het erover te hebben, nadat het OM had laten weten dat Suna bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart niets fout heeft gedaan. Suna wilde toen al excuses van Samsom en heeft die naar eigen zeggen in het telefoontje donderdag opnieuw gevraagd.

Draaien
Maar Samsom liet later weten: ,,Hij heeft niet om excuses gevraagd.'' Dat schoot Suna in het verkeerde keelgat. Hij handhaaft zijn dreiging met een aangifte wegens smaad en laster tegen de PvdA-leider. Het telefonische gesprek tussen beide heren donderdag had de kou uit de lucht moeten halen. Suna: ,,Maar als ik nu lees dat hij ontkent dat ik excuses wil, dan is hij dus aan het draaien.'' Hij verwacht die verontschuldigingen alsnog te krijgen bij een volgend gesprek.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Samson moet wat meer theedrinken in de moskee, hij doet net of hij de baas is van de pvda.
Advertentie